Reisi: Farklı kapasitelerin varlığı, İran ile işbirliğini halklar için faydalı kılıyor

  • 16 Kasım 2022
  • 161 kez görüntülendi.
Reisi: Farklı kapasitelerin varlığı, İran ile işbirliğini halklar için faydalı kılıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi, üst düzey Venezuela heyetini kabulünde yaptığı açıklamada,”çeşitli ve kapsamlı ekonomik, bilimsel ve enerji kapasiteleri, İran ile ikili ve çok taraflı işbirliğini milletler için faydalı kılmaktadır.” dedi.

İbrahim Reisi, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bilim Bakanı, Ulaştırma Bakanı ve Tarım Bakanı’ndan oluşan heyeti kabulünde, Tahran-Karakas ilişkilerinin başta iki ülkenin ortak ekonomik komisyonunun başarılı bir şekilde düzenlenmesi olmak üzere  her alanda ilerlediğini ve bundan memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Venezuela halkının sömürgeci sistemin aşırılıklarına karşı gösterdiği direnişi takdirle karşılayan Reisi, Amerikalıların tehdit ve yaptırımlarla halkları durdurabileceklerini düşündüklerini, ancak bağımsız ulusların tavrının onları geri çekilmeye zorladığını ve direnişin ve iş birliğinin Batı’nın aşırılıklarıyla başa çıkmanın tek yolu olduğunu bir kez daha kanıtladığını söyledi.

Venezuela Tarım Bakanı Ramon Blaquez رامون بلاسکز de İran-Venezuela Ortak Ekonomik Komisyonu Toplantısı’nın 8 yıllık bir aradan sonra yapıldığına değinerek, ”Yapılan görüşmelerde taşımacılık, tarım, enerji ve teknoloji alanlarındaki işbirliğini geliştirmeye ilişkin iyi anlaşma ve mutabakatlara vardık” dedi.

Yapılan müzakerelerin Tahran-Karakas ticari ilişkilerinin gelişmesi için olumlu ve önemli olduğuna dikkati çeken Blasquez, ikili bilimsel ve eğitim işbirliğinin güçlenmesine sıcak baktıklarını sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.