Reisi ile Aliyev Arasında telefon görüşmesi

  • 29 Ocak 2023
  • 136 kez görüntülendi.
Reisi ile Aliyev Arasında telefon görüşmesi

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti hükümetleri, aralarındaki ilişkilerin iki milletin düşmanlarının imalarıyla etkilenmesine izin vermeyeceğine vurgu yaptı.

İranpress Ahber Ajansının bildirdiğine göre Seyid İbrahim Reisi Cumartesi akşam saatlerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tahran Büyükelçiliği’nde başgösteren olay nedeniyle İran hükümeti ve halkının taziyelerini iletti.

İlgili kurumların bu olayın boyutlarını takip etme misyonuna değinen Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan halkına ve hükümetine aynı duyguyu paylaştığını dile getirdi.

Reisi ayrıca iki millet olan İran ve Azerbaycan arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerin kopmaz kültürel ve tarihi bağlara dayandığını belirterek, İran ve Azerbaycan hükümetlerinin aralarındaki ilişkilerin iki milletin düşmanlarının imalarıyla etkilenmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Bu telefon görüşmesinde İlham Aliyev, İranlı mevkidaşının ülkesinin halkı ve hükümetine gösterdiği sempati ve başsağlığı için şükranlarını dile getirerek, “Bu beklenmedik bir cinayetti, ancak ki hiç kimse bu tür olaylar bahanesiyle iki ülkenin dostane ilişkilerini bozma fırsatı bulmasın diye iki ülkenin bu alandaki işbirliği daha da sağlam olmalıdır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Azerbeyjanın başından beri israille olan ilşlşkisi herkes biliyordu. Ancak bu ilişkilerini daha ileri boyutlara taşıyan azarbajan hükümeti Aliyev askeri üs kurulmasına kadar müsadere etti. Bugünlerde o üstten komşusu irabna saldırı yapılması özür götürmez bir sonuçtur. derhal o üssün kapatılması önemle ele alınmalıdır.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.