Reisi: İnançlı ve onurlu bir milletin, tüm dünyayı hayrete düşüren cesaret ve direniş sahneleri yarattığına tanık oluyoruz!

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gazze’deki olayların, sömürge ülkelerin insanların ve milletlerin haklarına karşı yaptığı kötülüğün açık bir resmi olduğunu vurguladı.

Seyid İbrahim Reisi, dün “Gençlik Haftası” münasebetiyle sosyal, spor ve bilimsel alanlardaki seçkin ve aktif gençlerden oluşan bir grupla yaptığı görüşmede, Gazze’deki son olaylara işaretle, bunu sömürge ülkelerin insanların ve milletlerin haklarına karşı kötülüğünün açık bir resmi olarak nitelendirdi.

Reisi şunları ekledi:

“Bu siyah tablonun önünde, inançlı ve onurlu bir milletin, tüm dünyayı hayrete düşüren cesaret ve direniş sahneleri yarattığı, izzet ve iktidarıyla dolu muhteşem bir mazlumiyet ve direniş tablosunun daha çizildiğine tanık oluyoruz.”

Cumhurbaşkanı, Öğrenci Günü’nü kutlarken, “ülkeyi ve onun ihtiyaçlarını tanımayı”, ergen elitleri de dahil olmak üzere tüm elitlerin en önemli görevlerinden biri, ve toplumsal rol oynama yolunda ilk adım olarak değerlendirdi ve şunları kaydetti:

“Elitler, Allah’ın kendilerine bahşettiği yetenek ve becerileri, ülke sevgisiyle toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmalıdır./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.