Reisi: İran’ı istikrarsızlaştırmaya çalışmak, düşmanın öfkesinin ve çaresizliğinin bir tezahürüdür.

  • 03 Kasım 2022
  • 72 kez görüntülendi.
Reisi: İran’ı istikrarsızlaştırmaya çalışmak, düşmanın öfkesinin ve çaresizliğinin bir tezahürüdür.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ilerleme, adalet ve direniş yolunu kuvvetle sürdüreceklerini ifade ederek, ”İran’ı istikrarsızlaştırmaya çalışmak, düşmanın İran’da ve bölgedeki amaçlarına ulaşamamasından kaynaklı öfke ve acizliğinin belirtisidir ve bu tür komplolar, büyük İran halkının büyük amaçlarına ulaşması ile ilgili kararlılığında kuşku uyandıramayacaktır” dedi.

İran’a resmi ziyaret gerçekleştiren  Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad’ı kabulünde konuşan İran cumhurbaşkanı Reisi, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların bir an önce uygulanması gerektiğini ifade ederek, ”Suriye yıllarca kriz ve çatışmayı geride bırakarak ve düşmanlarını yenerek bugün ekonomik ilişkilere odaklanacak ve İran’la olan stratejik ilişkilerini yeni alanlara taşıyacak duruma gelmiştir” diye belirtti.

Suriye’yi krize sokan ülkelerin İran’a karşı da fitne peşinde olduklarını kaydeden Reisi, ”Düşmanlar darbe, dayatılan savaş ve yıllarca tehdit, terör ve yaptırım politikasının İran halkının ilerlemesini önleyemediğini görünce, açıkça sahaya inerek İran halkına karşı kaos yaratmaya çalıştılar” değerlendirmesinde bulundu.

İran’ın ilerleme, adalet ve direniş yolunu kuvvetle sürdüreceğini dile getiren Reisi, ”İran’ı istikrarsızlaştırmaya çalışmak, düşmanın İran’da ve bölgedeki amaçlarına ulaşamamasından kaynaklı sinir ve acizliğinin belirtisidir ve bu tür komplolar, büyük İran halkının büyük amaçlarına ulaşması ile ilgili kararlılığında kuşku uyandıramayacaktır” diye konuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad da Şiraz kentindeki terör saldırısını kınayarak, ”Bölge milletlerinin düşmanları Suriye’de mağlup edildiğinde, güçlü İran milletine karşı hedeflerine ulaşma şansları kesinlikle olmayacaktır.” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, ülkesinin İran ile ekonomik işbirliğini genişletme konusundaki taahhüdü ve kararlılığını da vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.