Reisi: İran’ın düşmekte olduğunu söyleyenler müzakere için mesajlar gönderiyorlar

  • 28 Aralık 2022
  • 80 kez görüntülendi.
Reisi: İran’ın düşmekte olduğunu söyleyenler müzakere için mesajlar gönderiyorlar

İran Cumhurbaşkanı; Batılı ülkeler ve ABD, İslam Cumhuriyeti’ni zayıf ve düşüşle karşı karşıya göstermek isteyen propagandalarına rağmen, neden çeşitli kanallarda “müzakere edelim, hükümeti devirmeye niyetimiz yok” diyorlar açıklamasını yaptı.

İran İslam Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, bu sabah Kutsal Savunma Savaşının kimliği belirsiz şehitleri için düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada; “Hz. Fatıma Zehra (s.a) insanlık için bir örnektir. Biyografisi bizim karşımızdadır. Biz insanlar için Hz. Fatıma Zehra’nın (s.a) karakterini, sözlerini, amellerini ve hayatını bilmek tamamen elde edilebilir. Sadık, bütün hayatı doğru olan, sözleri ve amelleri birbirini tasdik eden bir insandır.” ifadesini kullandı.
Hz. Fatıma Zehra’nın (s.a) ihlâs alametinin şehadet olduğunu belirterek, “Sadece Allah’ı düşünür ve ona doğru hareket eder. Hz. Fatıma Zehra (s.a) tarihte büyük, etkili ve dönüştürücü bir şahsiyettir.” anlattı.
Son dönemde İran’da yaşanan olaylara ve bazı sloganlara değinen Cumhurbaşkanı, “Sömürgeciler ve büyük güçler hürriyet sözleri ve aldatıcı sloganlarla gelip ümmetleri sefalete ve zillete çekiyorlar. İran’ın neresinde başarı varsa, İslam İnkılabı Liderinin rehberliği ve dikkati sayesinde olmuştur. Ayrıca bir noksanlık da görülürse bu, ya inanmayanlarla ya da gerekli bilgiye sahip olmayan inansalarla ilgilidir.” dedi.
Bugün dünyada yolsuzluğun, adaletsizliğin ve firavunluğun hüküm sürdüğünü ifade eden Reisi, “Son protestolar bir hizip savaşıydı ve herkes işin içindeydi. Bu savaşta monarşistler, münafıklar ve kibirli kişiler rol oynamıştır. Kur’an, İslam toplumunu saptırmak isteyen dedikoduculardan ve propagandacılardan sakınmamız konusunda bizleri uyarmaktadır.” dedi.
İran Cumhurbaşkanı: “Bu devrimin, bu millete liderlik etmede eşsiz bir lideri var. Nerede bir ilerleme varsa, İmamın ve liderliğin konuşmasına dikkat edilen alanlarla ilgilidir.” ifadesinde bulundu.
Reisi şöyle devam etti: “Bu ülkenin evlatları görevlerini yerine getirmişler ve bugün onların cenazelerini görüyoruz, yönlendirmeler de yapıldı, bir eksiklik varsa farklı dönemlerdeki icralarla alakalıdır. İslam Cumhuriyeti’ne karşı yapılan tüm propagandalar sefil bir şekilde başarısız oldu. Geri çekilmeye hakkımız yok, şehitlerden umutla yaşamayı öğrendik, düşmanın karşısında durmamız gerektiğini Hz. Fatıma’dan (s.a) öğrendik.”
İran Cumhurbaşkanı Reisi; Batılı ülkeler ve ABD, İslam Cumhuriyeti’ni zayıf ve düşüşle karşı karşıya göstermek isteyen propagandalarına rağmen, neden çeşitli kanallarda “müzakere edelim, hükümeti devirme niyetimiz yok” diyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.