Reisi: Siyonist rejimin eylemlerine karşı İslam ülkelerinin birliği zarurettir

  • 02 Mart 2022
  • 211 kez görüntülendi.
Reisi: Siyonist rejimin eylemlerine karşı İslam ülkelerinin birliği zarurettir

İran İslam cumhuriyeti cumhurbaşkanı müstekbirlerin bölge halkına karşı düşmanlıklarının azalmadığına işaretle, İslam ülkeleri ve Müslümanların Siyonist rejimin eylemlerine karşı vahdetinin zaruretini vurguladı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Seyid İbrahim Reisi dün Suriye ulusal güvenlik büro başkanı Ali Memluk ile Tahran’da yaptığı görüşmede başta şehit Süleymani olmak üzere terörizm ile mücadele şehitlerini saygı ile anarak Suriye halkının terörist gruplara karşı eşsiz direnişine işaretle, Suriye toprak bütünlüğünün korunması zaruretini belirtti.
Reisi Amerika’nın Suriye’ye yönelik oluşturduğu güvenlik ve ekonomik sorunları başka şekillerde sürdürmek istediğini ifade etti.
İran ve Suriye ilişkilerinin tüm boyutlardaki derinliğini vurgulayan cumhurbaşkanı iki halk arasındaki dayanışmanın ayrılmaz bir bütün olduğunu belirtti.
Yapılan görüşmede Ali Memluk da Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın İran halkı ve hükümetine sıcak selamlarını ileterek, teröristlere karşı İran’ın Suriye’ye verdiği desteği asla unutmayacaklarını söyledi.
Memluk ayrıca Suriye’nin Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirmeye çalışan bazı ülkelerin çalışmalarının güdümlü olduğunu sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.