Reisi Tahran’da protestoculara hitaben: Filistinlilerin akan kanı Siyonistleri çöküşe yaklaştırıyor

  • 19 Ekim 2023
  • 66 kez görüntülendi.
Reisi Tahran’da protestoculara hitaben: Filistinlilerin akan kanı Siyonistleri çöküşe yaklaştırıyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ”Filistinlilerin akan her damla kanı Siyonistleri düşüşe bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.

Tahran halkı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki katliamını kınamak için protesto gösterisi düzenledi.

Reisi, Tahran’daki İnkılap Meydanı’nda düzenlenen geniş katılımlı gösteride konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Reisi, Siyonist Rejimin Gazze’deki El-Ehli Hastanesi’ne saldırısına tepki göstererek, ”Hastaneye saldırıyla Siyonist Rejim’in sonu başladı. Filistinlilerin akan her damla kanı Siyonistleri düşüşe bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.

Filistinlilerin sapanla savaşının füzeyle savaşa dönüştüğünü belirten Reisi, ”Filistin’in Müslüman halkı haklarından vazgeçmiş değil” açıklamasını yaptı.

Reisi, Filistinlilerin Aksa Tufanı Operasyonu’yla Siyonistleri büyük bir hezimete uğrattığını kaydederek, ”Direniş güçleri karşısında yenilen Siyonist rejim, çocuklara ve kadınlara saldırmaya başladı. Yenilgilerini saldırılarla telafi edebileceklerini sandılar, fakat bu yenilgi savaş suçlarıyla telafi edilemez” ifadesini kullandı.

Sahadaki durumu ABD’nin yönettiğini belirten Cumhurbaşkanı Reisi, şunları söyledi:

Gerçek şu ki, Siyonist rejim aldığı bu yenilgiyle yıkıldı ama Amerikalılar onun yardımına koştu. Amerikalılara söylüyorum, bugün işgal altındaki topraklara bölge halkının gözü önünde füzeler getiriyorsunuz, Filistin halkının üzerine atılan bombalar size ait. Uluslararası toplum, sizi, Siyonist rejimin suçlarına ortak olarak görüyor.”

Bölgedeki bazı ülkelerin Tel Aviv’le ilişkilerini normalleştirme çabalarının hezimete uğradığını açıklayan Cumhurbaşkanı Reisi, Siyonist İsrail ile normalleşmenin gündemden düştüğünü dile getirdi.

İbrahim Reisi, Müslüman ülkelere seslenerek, ”Mısır hükûmetinden Refah sınır kapısını açarak Gazze halkına yardım sağlamaya başlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.