Reisi: Uyumlu ülkeler arasındaki işbirliğini genişletmek, emperyalistlerin baskısını etkisiz hale getirir

  • 19 Aralık 2022
  • 142 kez görüntülendi.
Reisi: Uyumlu ülkeler arasındaki işbirliğini genişletmek, emperyalistlerin baskısını etkisiz hale getirir

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Nikaragua Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, ittifak halindeki ülkeler arasındaki işbirliğinin genişletilmesinin emperyalist cephenin baskısını etkisiz hale getirmenin yollarından biri olduğunu vurguladı.

Seyyid İbrahim Reisi, dün Tahran’da Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada’yı kabulünde,  yaptığı açıklamada, İran ve Nikaragua arasındaki iyi ikili ilişkilere ve iki ülke arasındaki uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdindeki olumlu ve yapıcı iş birliğine, başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelerin düşmanlıklarına karşı direnişe ve onların baskılarına atıfta bulunarak,bu gibi sebeplerin aslında ikili  ilişkiler ve işbirliğini derinleştiren unsurlardan biri olarak değerlendirdi.

Reisi, sözkonusu kabulde, Nikaragua dahil Latin Amerika ülkeleri de İran’ın  büyük kapasitelerini İran İslam Cumhuriyeti ile Latin Amerika arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için uygun bir platform olarak değerlendirdi.

Amerika ve Batı’nın insan hakları gibi araçları bağımsız ve dirençli ülkelere karşı kötüye kullanmasını kınayan Reisi, Amerika’nın dirençli ülke ve uluslara karşı yeni planlarla hesaplı başarısızlığından söz etti ve ittifak halindeki ülkeler arasındaki iş birliğini, emperyalist ülkelerin baskılarını etkisiz hale getirmenin yollarından biri olduğunu söyledi.

Bu görüşmede Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada da, ABD’nin baskı ve yaptırımları karşısında İran’ın otoritesine ve direncine işaret ederek, ekonomik ve ticari işbirliğine ilişkin kapsamlı bir belgenin derlenip hayata geçirilmesinin önemine değindi. Ülkesi ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki mübadelelerin hızlandırılması ve genişletilmesi konularında iki ülkenin ticari ve ekonomik iş birliğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.