Reisi: Yaptırımların kaldırılmasını ve etkisiz hale getirilmesini ciddiyetle takip ediyoruz

  • 06 Aralık 2021
  • 402 kez görüntülendi.
Reisi: Yaptırımların kaldırılmasını ve etkisiz hale getirilmesini ciddiyetle takip ediyoruz

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Seyyid Ä°brahim Reisi, ”Ä°ran hükümeti, baskıcı yaptırımların kaldırılması ve etkisiz hale getirilmesi için güçlü bir ÅŸekilde çalışıyor.” dedi.

Ä°RNA ajansına göre, Seyyid Ä°brahim Reisi, Ä°ran halkına hitaben televizyondan yayınlanan canlı röportajında, Ä°ran’ın karşı tarafa sunduÄŸu teklifin “baskıcı yaptırımların kaldırılması” ve “nükleer meseleler” ÅŸeklinde iki konu olduÄŸuna  atıfta bulunarak, ”Son zamanlarda Viyana’da yapılan görüşmelerde Ä°ran’ın müzakerelere yetki ve saygınlıkla katıldığı bugün tüm dünyaya kanıtlanmıştır.” dedi.

Baskıcı yaptırımların kaldırılması ve etkisiz hale getirilmesinin Ä°ran hükümetinin önceliÄŸi olduÄŸunu belirten Reisi, bugüne kadar farklı ülke liderleri ve yetkilileriyle 100’den fazla görüşme ve temas gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirterek, dünya ile kültürel, siyasi, iktisadi ve içtimai iliÅŸkilere vurgu yaptı.

Sözkonusu telefon görüşmesinde Ä°ran CumhurbaÅŸkanı, son Tacikistan ziyaretine de atıfta bulunarak, “Bu ziyaretten sonra iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iliÅŸkiler üçe katlandı” dedi.

ŞİÖ Zirvesi ve ECO Zirvesi’ndeki varlığına deÄŸinen Ä°ran cumhurbaÅŸkanı, iki toplantının Tahran’ın komÅŸuları ve bölge ülkeleriyle iliÅŸkilerini geniÅŸletmek için yeni bir alan saÄŸlaması için bir fırsat olduÄŸunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca komşu ülkelerle çeşitli anlaşmaların imzalandığını duyurdu ve bu anlaşmaların yakında medyada yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.