Revançi: Yaptırımlar Suriye krizini daha da uzatır

  • 31 Mart 2021
  • 3.590 kez görüntülendi.
Revançi: Yaptırımlar Suriye krizini daha da uzatır

İran İslam Cumhuriyetinin BM daimi temsilcisi, Suriye’ye yönelik tek yanlı yaptırımların zararlı bir eylem olduğunu, sadece bu ülkedeki krizi yoğunlaştırdığı ve Korona salgını gibi diğer zorluklardan acı çeken halkı daha da zor durumda bıraktığını belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Mecid Taht-ı Revançi dün Suriye’de insani durumu konulu düzenlenen güvenlik konseyi oturumunda, BM genel sekreterinin 2021 yılında Suriye’de açlık tehlikesi konusundaki son raporu, bu soruna el atmak için uluslararası yardımların seferberliğinin zarureti ve aciliyetini vurguladığını söyledi.

Taht-ı Revançi şöyle dedi: Muhtaçlara insani yardımların yapılması yüksek zaruret ve öncelik taşırken, uzun süreliğine devam etmesi, tek başına sorunu çözmüyor ve de bu hareket o ülkede hayati önem taşıyan kalıcı istikrar, güvenlik ve barışın garanti edilmesi için temel girişimlerin alternatifi olamaz.

İran’ın BM daimi temsilcisi en öncelikli ve önemli girişimin, teröristlerin yok edilmesi, istenmeyen yabancı güçlerin çekilmesi ve işgalin son bulması ayrıca Suriye sınırlarındaki güvenliğin sağlanması ile Suriye toprak bütünlüğü ve milli hakimiyetinin tamamen garanti edilmesi olduğunu belirtti.

Taht-ı Revançi “bazı ülkeler, Suriye’de siyasi baskı veya askeri araçlar ile ulaşamadıkları hedeflerine yaptırım ile ulaşmaya çalışıyorlar; halbuki gıda ve ilacı silah olarak kullanmak ve bir milletin gıda güvenliğini tehlikeye atmak, adaletsizlik ve kabul edilemezdir” vurgusunda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.