Riyad uluslararası uyarıları dikkate almıyor

  • 05 Aralık 2022
  • 62 kez görüntülendi.
Riyad uluslararası uyarıları dikkate almıyor

İnsan hakları örgütleri, Suudi Arabistan’da altı düşünce mahkumu da dahil olmak üzere 15 kişinin infaz edildiğini ortaya çıkardı.

“Send” olarak bilinen insan hakları örgütü dün Pazar günü yaptığı duyuruda, Suudi Arabistan vatandaşlarının kendi ülkelerinin hükümetleri tarafından keyfi olarak infaz edilmesine yönelik protestolara ve uluslararası kınamalara rağmen, Riyad makamları altı düşünce mahkumunu daha ölüm cezasına çarptırdı.

Send Örgütü, yeni ölüm cezalarının verilmesiyle; Suudi Arabistan Veliaht Prensi “Muhammed bin Selman”ın emriyle öldürülenlerin sayısı 59’a yükseldi.” dedi.

Bu örgüt ayrıca Suudi Arabistan hükümetinin bu konudaki uluslararası uyarıları tamamen görmezden geldiğini ve muhaliflerine keyfi olarak idam cezaları vermeye devam ettiğini vurguladı.

Daha önce Avrupa-Suudi İnsan Hakları Örgütü, Riyad makamlarının 15 düşünce mahkumu için ölüm cezası verdiğini açıklamıştı.

İnsan hakları örgütleri ve kurumlarının Al Suud üzerinde baskı kurma ve bu rejimi baskıcı önlemleri durdurmaya zorlama yönündeki sürekli taleplerine rağmen, Amerika ve Avrupa’nın insan haklarını savunmanın asılsız savunucuları olarak sınırsız desteği, Suudi halkına yönelik baskı dalgasını yoğunlaştırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.