Rıza Necefi: İran, nükleer faaliyetlerinin bazılarının askeri olabileceğine dair suçlamaları reddediyor

  • 12 Haziran 2015
  • 802 kez görüntülendi.
Rıza Necefi: İran, nükleer faaliyetlerinin bazılarının askeri olabileceğine dair suçlamaları reddediyor

İslami İran’ın uluslar arası atom enerjisi kurumundaki temsilcisi ve büyükelçi Rıza Necefi, İran’ın nükleer faaliyetlerinin bazılarının askeri olabileceğine dair suçlamaları ve asılsız iddiaları kabul etmediklerini belirterek, reddetti.

Necefi, UAEK’na bağlı Yönetim Kurulu oturumunun ardından yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer faaliyetlerinde askeri faaliyetlerin de olabileceği ihtimaline dayalı asılsız iddia ve suçlamaları asla kabul etmediğini dile getirirken İran’ın nükleer alandaki bütün faaliyetlerinin uluslar arası atom enerjisi kurumunun gözetiminde olduğunu söyledi.

Amerikan istihbarat kurumunun İran’ın batısında yer alan Merivan bölgesi başta olmak üzere nükleer faaliyetleriyle ilgili sahte belgeler uydurmasına da işaretle, İran’ın bu zamana kadar UAEK’na İran’da istediği yeri inceleyebileceğini bildirdiğini ama UAEK’nun bu zamana kadar bu konuda her hangi bir cevap vermediğini ve UAEK’nun bu gibi ithamlara ve iddialara cevap vermemesinin sebebinin de bunların uydurmaca, düzmece olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.