Robert Fisk: Zengin Suudiler Özel Jetleriyle İsrail’e Gidip Tedavi Oluyor

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.265 kez görüntülendi.
Robert Fisk: Zengin Suudiler Özel Jetleriyle İsrail’e Gidip Tedavi Oluyor

Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Suudi Arabistan ile İsrail’i birleştiren unsurlar bulunduğunu söylerken, zengin Suudilerin özel jetleriyle İsrail’e gidip lüks hastanelerde tedavi olduklarını yazdı.

 İsrail ile Suudi Arabistan arasında, Katar ve El Cezire karşıtlığını da kapsayan ittifakın içeriğine dair önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Sol’un aktardığına göre Independent’ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, “kafa kesen” Suudilerle “işgalci” İsraillilerin bir araya gelmesinin bir “başarı” olduğunu yazdı.

Zengin Suudi vatandaşlarının hasta oldukları zaman özel jetlerine binip İsrail’e giderek, burada lüks hastanelerde tedavi olduklarını söyleyen Fisk, İsrail ve Suudi Arabistan jetlerinin uçuşa geçtiklerinde de, “Sünnilerden ziyade Şiileri bombalamaya gittiklerinden emin olabilirsiniz” diyor.

Fisk’e göre, Kral Selman’ın parmağını İran’a sallayarak onu “Körfez güvenliğine en büyük tehdit” olarak suçladığında, Binyamin Netanyahu da aynısını, bu kez “İsrail’in güvenliği”ni gerekçe göstererek yapıyor.

Fisk, İsrail’in El Cezire’nin yayınına son vermesini ve Kudüs ofisini kapatmasını da “basın özgürlüğü” açısından eleştirdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.