Robert Serry: Gazze’nin İmarı Siyasi Nedenlerden Ötürü Geciktirildi…

  • 16 Aralık 2014
  • 924 kez görüntülendi.
Robert Serry: Gazze’nin İmarı Siyasi Nedenlerden Ötürü Geciktirildi…

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, bölgedeki barışın geleceğiyle ilgili kaygıları olduğunu belirterek, Gazze’nin imarının siyasi nedenlerden ötürü geciktirildiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler’in Ortadoğu’daki durumla ilgili olarak düzenlediği oturumda konuşan Robert Serry, İsrail’deki koalisyon hükümetinin yıkılması ve ardından seçimlere gidilmesi kararı alınmasının var olan durumun daha da kötüleşmesini mazur gösteremeyeceğini söyledi.

Var olan çatışmanın son bulması için uluslararası camiaya büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Serry, bu konudaki sorumluluklardan kaçınılmaması gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki duruma da değinen Serry, Gazze’nin bölgedeki gelişmelerden uzak değerlendirilmesinin doğru olmadığına dikkat çekerek, buradaki imarı engelleyen sebeplerin çoğunun siyasi olduğunu hatırlattı.

Savaşın üzerinden üç ay geçmesine rağmen, imar konusunda verilen sözlerden hiçbiri yerine getirilmedi. Savaşın işgal rejiminin aleyhine ilerlemeye başladığı zaman alelacele ateşkes isteyen tarafların ağızını şimdi bıçak açmıyor. İşgal rejiminin cezalandırma politikasına Mısır’ın düşmanca tutumu ve Abbas’ın siyasi oyunları eklenince Gazze’de imar çalışmalarına bir türlü başlanamıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.