Robert Serry: Gazze’nin Ä°marı Siyasi Nedenlerden Ötürü Geciktirildi…

  • 16 Aralık 2014
  • 919 kez görüntülendi.
Robert Serry: Gazze’nin Ä°marı Siyasi Nedenlerden Ötürü Geciktirildi…

BirleÅŸmiÅŸ Milletler OrtadoÄŸu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, bölgedeki barışın geleceÄŸiyle ilgili kaygıları olduÄŸunu belirterek, Gazze’nin imarının siyasi nedenlerden ötürü geciktirildiÄŸini söyledi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in OrtadoÄŸu’daki durumla ilgili olarak düzenlediÄŸi oturumda konuÅŸan Robert Serry, Ä°srail’deki koalisyon hükümetinin yıkılması ve ardından seçimlere gidilmesi kararı alınmasının var olan durumun daha da kötüleÅŸmesini mazur gösteremeyeceÄŸini söyledi.

Var olan çatışmanın son bulması için uluslararası camiaya büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Serry, bu konudaki sorumluluklardan kaçınılmaması gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki duruma da değinen Serry, Gazze’nin bölgedeki gelişmelerden uzak değerlendirilmesinin doğru olmadığına dikkat çekerek, buradaki imarı engelleyen sebeplerin çoğunun siyasi olduğunu hatırlattı.

Savaşın üzerinden üç ay geçmesine raÄŸmen, imar konusunda verilen sözlerden hiçbiri yerine getirilmedi. Savaşın iÅŸgal rejiminin aleyhine ilerlemeye baÅŸladığı zaman alelacele ateÅŸkes isteyen tarafların ağızını ÅŸimdi bıçak açmıyor. Ä°ÅŸgal rejiminin cezalandırma politikasına Mısır’ın düşmanca tutumu ve Abbas’ın siyasi oyunları eklenince Gazze’de imar çalışmalarına bir türlü baÅŸlanamıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.