Rodava: Türkiye savaş uçakları sivilleri ve IŞİD ile mücadele eden kürtleri hedef alıyor

  • 25 Ekim 2016
  • 1.253 kez görüntülendi.
Rodava: Türkiye savaş uçakları sivilleri ve IŞİD ile mücadele eden kürtleri hedef alıyor

Türkiye, bu ülke savaş uçaklarının Irak ve Suriye’nin kuzeyinde IŞİD teröristleri ile PKK mevzilerini hedef aldığını iddia ederken, alınan haberler ise IŞİD ile mücadele eden kürtleri ve sivilleri hedef aldığını gösteriyor.

Rodava haber ajansına göre, Türkiye savaş uçakları dün sözde özgür ordu teröristlerine havadan destek vermek amacıyla Suriye’nin kuzeyinde  Demokratik Cephe’ye bağlı 51 mevziye saldırdığı ve  sözkonusu saldırıda Türkiye, 14 kürt mücadelecinin  öldüğünü iddia etti.

Bu arada Kürt siviller ve mücadelecilerden ayrı olarak özgür ordudan 4 teröristin öldüğü ve 20’sinin yaralandığı bildiriliyor.

Kürt Halk Savunması güçleri YPG,  Türkiye’nin geçen çarşamba günü IŞİD  ve PKK ile mücadele bahanesiyle Suriye’nin kuzeyinde başlattığı saldırılarda Demokratik Cephe mevzilerine yönelik saldırılarını  pazar gününün sonuna kadar sürdürdüğünü bildirdiler.

Bu arada Irak’tan alınan haberlere göre, Türkiye savaş uçakları dün PKK ile mücadele bahanesiyle, Kürdistan bölgesinde sürdürdüğü saldırılarda bazı sivillerin öldüğü anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.