Ruhani: 1395 yılı, direniş ekonomisinde eylem ve girişim yılıdır.

  • 04 Nisan 2016
  • 799 kez görüntülendi.
Ruhani: 1395 yılı, direniş ekonomisinde eylem ve girişim yılıdır.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hicri şemsi 1395 yılını, direniş ekonomisinde girişim ve eylem için çaba ve tedbir yılı olarak niteledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bugün Haberleşme ve Telekonomünikasyon Bakanlığı yetkilileri ve çalışanlarıyla yaptığı görüşmede, İran’ın ilerme ve kalkınması için hızlı ve akıllı harekete ihtiyaç duyulduğuna işaretle, direniş ekonomisinde eylem ve girişim için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı geçtiğimiz yılda petrol dışı ürünlerde ihracatın ithalatı geride bıraktığına vurgu yaptığı bu toplantıda, İran’ın gelişmesi ve kalkınması için bilişim ve iletişim teknolojisine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, düşmanların geçtiğimiz yılda İran’ın dünya enerji pazarındaki etkinliğini kırmaya çalıştığına dikkat çekerek, İran’ın büyük bir bölgesel güç ve enerjide etkin bir ülke olduğunu kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, sözlerinin devamında sanal dünyada ulusal ve islami ve ahlaki değer ve kültürün korunmasına vurgu yaparak, halkın yerli sosyal ağlardan en iyi şekilde ve güvenlir biçimde yararlanması için planlama yapılması gerektiğini ifade etti.

Ruhani ayrıca, Kasamlı Ortak Eylem Planı’nın ardından elveren yeni ortamda iç ve dış yatırımların cezbi ve dünyanın güncel ve önemli teknolojilerinden yararlanılması gerektiğini belirterek, bütün imkanların İran halkını lehine ve ülkenin gelişmesi adına kullanılmasını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.