Ruhani: Ayetullah Rafsancani’nin cenaze merasimi İran milletinin birliğinin göstergesiydi

  • 14 Ocak 2017
  • 1.011 kez görüntülendi.
Ruhani: Ayetullah Rafsancani’nin cenaze merasimi İran milletinin birliğinin göstergesiydi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ayetullah Rafsancani’nin cenazesini, İran milletinin birliğinin göstergesi olarak niteledi.

Bugün Ayetullah Rafsancani’nin mezarını ziyaret eden Ruhani, İran halkının bu büyük insan hakkında devrim ve düzenin hizmetkarlarına sevgi ve bağlılıklarını gösterdiğini belirterek, ‘’Siyasi açıdan milletin son güne kadar nizamın yetkililerinin yanında olmalarını göstermesi önemlidir’’ dedi.

Ayetullah Rafsancani’nin inkılabın  tüm  dönemlerinde halkın onuru olduğunu ifade eden Ruhani, merhumun cenaze töreninin tüm halk katmanları ve guruplarının birliğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Ayetullah Rafsancani’nin tüm zorluklarda akılcılık, tedbir ve orta yolu seçtiğini ifade eden Ruhani, merhumun herkese mesajının akılcılık ve itidal olduğunu söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, Ayetullah Rafsancani’nin, İslam cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam ve İslam inkılabının şimdiki rehberinin  yakın dostlarından olduğunu belirterek, ”Rafsancani’nin vefatı İran milleti için  büyük bir musibettir’ dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.