Ruhani: Batı ülkeleri terörizmle mücadelede kararlı değil

  • 08 Şubat 2016
  • 739 kez görüntülendi.
Ruhani: Batı ülkeleri terörizmle mücadelede kararlı değil

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Tahran’a gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldiği belirtildi.

Tahran-Atina ilişkilerine değinen Cumhurbaşkanı Ruhani bu görüşmede, “Biz Yunanistan’ı sırf bir Avrupa Birliği üyesi olarak görmüyoruz. İran ve Yunanistan tarih boyunca bilimsel gelişmelerde etkin rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

Ruhani, terörizmin evrensel bir sorun olduğunu söyleyerek, “Bu sorun İran ve AB’nin daha çok işbirliği yapmasını gerektiriyor. Maalesef sahip oldukları bütün imkanlara rağmen henüz bazı Batı ülkeleri terörizmle mücadelede kararlı değil” diye ekledi.

Terörizmle mücadele konusunda İran’ın Yunanistan ve Avrupa Birliği ile istişarede bulunmak için hazırlıklı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Terörizme destek vermenin çok ağır sonuçlara mal olacağını bütün dünya ülkeleri dikkate almalıdır” dedi.

Çipras Aleksis da bu görüşmede, ülkesinin tüm alanlarda İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerini artırmaya hazır olduğunu ifade ederek, “Gerçi Yunanistan AB üyesidir, ancak İran’la ilişkilerimiz bu çerçevenin ötesinde olacaktır” dedi.

Terör örgütlerinin faaliyetleri yüzünden mülteci durumuna düşen milyonlarca kişinin Yunanistan ve Avrupa’ya doğru hareket ettiğine işaret eden Yunanistan Cumhurbaşkanı, “Terörizmle mücadele konusunda bütün ülkelerin birbiriyle işbirliği yapması gereklidir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.