Ruhani: Bilimsel Gelişim için Hiç Kimseden İzin Almadık, Almayacağız…

  • 17 Şubat 2015
  • 779 kez görüntülendi.
Ruhani: Bilimsel Gelişim için Hiç Kimseden İzin Almadık, Almayacağız…

Uzay teknolojile alanında elde edilen başarılar hakkında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın özellikle nano bilimi, nükleer bilimler ve uzay bilimleri ve teknoloji alanlarında büyük gelişimler kat ettiğini belirterek, “Devletimiz boyunca nükleer bilimler alanında birçok gelişme sağlanmıştır. Ama nükleer müzakerelerin çok ses getirmesi nedeni ile bu gelişimler her zaman arka planda kalmıştır” dedi.

Ruhani açıklamasının devamında “İran İslam Cumhuriyeti ve devletimiz, bilimsel gelişim için şimdiye kadar hiç kimseden izin almamış ve bundan sonra da almayacaktır. Hiç kimse, dünyaya daha yaklaştığımız ve müzakere yaptığımızdan dolayı, bazı bilimleri kenara atacağımızı düşünmesin. Müzakerelerde bir bilimin kenara atımasını görüşmüyoruz. Bazen düşmanlarımız bilimsel gelişim konusunda bahaneler üretmeye çalışıyor ve devletimiz de sadece bu bahanelerin önüne geçmeye çalışıyor” dedi.

Bazı açıklamalar ve sözlerin düşmanların bu bahane arayışlarına yardımcı olduğunu belirten Ruhani, “Bazı  açıklamalar, kelimeler ve tutumlar da düşmanlarımızın bu bahane arayışına yardım ediyor. Düşmanlarımız bazı yanlış ve asılsız suçlamalardan yola çıkarak ve kelimeleri seçerek, İranlı yetkililerden itiraf aldıklarını öne sürüyorlar. Bu neden ile devletimiz, İran aleyhine çalışan güçlerin elinden bu bahaneleri almaya çalışıyor. Biz düşmalamızın bu taktiklerini, tümünün yanlış ve gerçek dışı iddialar olduğunun aydınlandığı zamana kadar etkisiz kılmaya çalışıyoruz” dedi.

Ruhani açıklamasının devamında ise uzay biliminin önemi hakkında da konuşarak, “Uzay bilimi ülkemiz için hem strateji ve hem kullanım açısında ve ayroca düşman tehditlerinin gelişimini engelemmek açısından büyük önem taşımaktadır. İran olarak havacılık ve uzay alanında büyük başarılara imza attık ve daha ilerlememiz gereken uuzn bir yolumuz var” dedi.

İran’ın tüm uzay alanındaki bilim adamları ile gurur duyduğunu belirten  Ruhani, “Bu oturumda siz bilim adamlarını tebrik ediyor, ve sizlere İran halkının şükranlarını sunuyorum. Halkımız mutludur ve bilim adamarı ile gurur duyuyorlar. Sizlerde çalışmalarınız değerli olduğunu bilmelisiniz. Devletimiz de uzay bilimleri gibi tüm modern bilimlerin gelişiminin devam etmesi ve hız kazanmasına büyük önem veriyor ve bu konuda elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.