Ruhani: Bizim Şii Hilalimiz Yoktur, İslam Dolunayımız Vardır

  • 15 AÄŸustos 2015
  • 910 kez görüntülendi.
Ruhani: Bizim Şii Hilalimiz Yoktur, İslam Dolunayımız Vardır

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı’nın düzenlediÄŸi Altıncı Genel Kurul Zirvesinin açılışında bir konuÅŸma yapan Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, Ä°slam dininde iman ve inançla sınırlar çizildiÄŸine dikkat çekti ve şöyle konuÅŸtu: Kan dökerek Ä°slam coÄŸrafyası oluÅŸturulmaz veya geniÅŸletilmez. Ä°slam’da inanç ve itikat sınırları vardır, coÄŸrafi sınırlar deÄŸil. Bugün Ä°slam düşmanları Åžii hilalinin orta doÄŸuyu kuÅŸatmasından söz ederek ümmet arasında tefrikacılığı körüklüyor. Bizim Åžii hilalimiz yoktur, Ä°slam dolunayımız vardır.

Hasan Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: İslam devrimi, dinin dünya ve dünyadaki siyasal gelişmelerle hiçbir ilgisinin olmadığı, sırfen bireysel ibadetleri içerdiği düşüncesinin geçersizliğini ispat etmiştir. İslam devrimi, tüm dünyaya şu gerçeği duyurmuştur: İslam dini sosyal, kültürel ve siyasal alanda en büyük ve en güçlü yönetim sistemidir. Bu sistem aynı zamanda emek sömürücülüğüne ve emperyalizme karşı da savaşmaktadır.

İslam dininin güç ve kudret dini olmakla birlikte barış ve sevgi dini olduğunu vurgulayan Dr. Ruhani şöyle konuştu: İslam’ın kılıcı vardır ama ancak zaruret anında ondan faydalanır. İslam dini mantık ve istidlalle sözünü dünyaya sunan bir sistemdir. İslam’la baş edemeyeceklerini çok iyi bilen İslam düşmanları biz Müslümanları gerçek İslam’dan uzaklaştırma projesini sahneye koymuştur. Bunda da belli ölçüde başarı sağlamıştır. Bizler Müslümanlar olarak düşmanlarımızın oluşturduğu bu terör şebekeleri vasıtasıyla dinimizin tahrif edilmesine asla müsamaha göstermemeliyiz. Dinimizin şiddet ve barbarlık dini olarak tanıtılmasının önüne geçmeliyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.