Ruhani: Dini savunma bahanesi adı altında her türlü terörden, şiddetten ve aşırılıktan kaçınılmalıdır

  • 21 Ocak 2015
  • 983 kez görüntülendi.
Ruhani: Dini savunma bahanesi adı altında her türlü terörden, şiddetten ve aşırılıktan kaçınılmalıdır

Cumhurbaşkanı Ruhani,  dün Kültür İnkılabı Yüksek Şurası’nın oturumunda yaptığı konuşmada, Paris’te yaşanan son gelişmelere temasla,  İran’ın da dinin savunulması bahanesiyle terör, şiddet ve aşırılığı ayrıca özgürlük adına ilahi dinlerin değerlerine yönelik her türlü hakaret ve kışkırtmayı kınadığını söyledi.

Ruhani, dini savunma adına bazılarının başına buyruk bir şekilde öldürme ve terör girişiminde bulunmalarının kabul edilemez olduğunu  belirterek, bu gibi hareketlerin  Müslümanların şanına ve İslam dinine yakışmayacağını aynı zamanda bu gibi girişimlerin İslam dininin  ölçüleriyle de uyuşmayacağını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, Paris’teki saldırının sorumluluğunu üstlenen terörist grubu hatırlatarak;  İran’ın ilke olarak bu tür girişimleri ve şiddeti kınadığını ve bu gibi girişimlerin Müslümanlar ve İslam’la ilişkilendirilmesinin kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

İran’ın sözde ve icraatta şiddet, aşırılık ve teröre kesinlikle karşı olduğunu belirten İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın bugün terör müptelasındaki ülkelere terörizmle mücadelelerinde  destek verdiğini ve  onlara yardım ettiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı, diğer bir çirkin girişimin ise 1.5 milyar müslümanın değerlerine yönelik  yapılan saldırı olduğunu belirterek,  görünürde bu  hakaretlerin  özgürlüğe destek adı altında yapıldığını  ama gerçekte bunun  tamamen Müslümanların duygularını  kışkırtmaya  dayalı yapıldığını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, özgürlüğü savunduklarını iddia eden ülkelerin  Müslümanlara ve İslam dinine yönelik hakaretlerinin esef verici olduğunu belirterek, bugün diğerlerinin dinlerine ve ilahi değerlerine, kutsallıklarına   saldırma ve kışkırtmanın adına da özgürlük denilmesinin gerçekte facia olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.