Ruhani: Dünya ABD yönetiminin engellerini asla unutmayacak

  • 09 Aralık 2020
  • 2.048 kez görüntülendi.
Ruhani: Dünya ABD yönetiminin engellerini asla unutmayacak

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yönetiminin aşı da dahil olmak üzere insanların temel ihtiyaçlarını karşılamadaki engellerine temasla, “Donald Trump yönetiminin bu yasadışı ve insanlık dışı davranışı, dünyanın zihninde utanç verici bir girişim olmaya devam edecek” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Salı günü Ulusal Korana ile Mücadele Kurumu ihtisas komiteleri toplantısında, bu merkezin çabalarının iki önceliğinin olduğunu belirterek, ”Birinci öncelik, tarama ve sosyal mesafe konularında talimatların ve yönetici bakımının en iyi yol olarak uygulanmasıdır. İkinci öncelik ise aşı tedarikidir” diyerek, ”Bu aşının hazırlıkları ve yapılma süreci, İranlı bilim insanlarının ve yurt içi ihtisas merkezlerinin yeteneklerine göre sürmektedir, tabii ki yurtdışından ithal edilmesi de gündemdedir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, ABD’nin İran’a karşı ekonomik savaşına işaretle, “ABD hükümetinin halkın temel ihtiyaçlarını karşılamadaki tüm engellerine rağmen, İran hükümetindeki tüm çeşitli kurumlar ve birimler güvenli ve garantili aşıların temini için çalışmaktadır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.