Ruhani: Dünya Güçleri Karşısında Müzakere, Milli Onurdur.

  • 09 Mart 2015
  • 1.128 kez görüntülendi.
Ruhani: Dünya Güçleri Karşısında Müzakere, Milli Onurdur.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın küresel güçler karşısındaki nükleer müzakerelerini, İranlılar için milli onur ve gurur kaynağı olarak niteledi.
2. “Ulusal Şehit Günü” Kongresi’nde konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelere değinerek, “Dünya güçleri karşısında gerçekleştirdiğimiz müzakereler, ulusal bir gurur kaynağıdır. İranlı askerler, savaş döneminde düşmanlar ile savaş meydanında karşı karşıya geldiler ve İranlı diplomasi askerleri de bugün İran’ın çıkarları için çaba gösteriyorlar. Bu da bir nevi cihattır. Cihat sadece kılıç ile olmaz, dil ile de yapılabilir, kalem ile de. Helal bir ekmek peşinde koşan insan da cihat yapmış sayılır” dedi.
Cumhurbaşkanı Ruhani, sözlerinin devamında, “savaş yanlısı değiliz ve savaşmak istemiyoruz, ancak bağımsızlık, izzet ve onurumuza sahip çıkıyoruz” ifadesini kullandı.
İran’ın Kutsal Savunma döneminde Kerbela’yı örnek aldığını belirten İran Cumhurbaşkanı, İmam Hüseyin -as-, Aşura ve Kerbela’yı örnek alan bir milletin, hiçbir zaman zulüm ve zalimler karşısında boyun eğmeyeceğini vurguladığını hatırlattı.
Kerbela’nın İslam Devrimi için Kutsal Savunma döneminde aldığı en büyük örneği olduğunu belirten Ruhani, “Aşura olayı, bugün ve yarınımız için bize örnek olacaktır ve İmam Hüseyin -as-, Kerbela ve Aşura tarihini örnek alan bir millet, hiçbir zaman zulüm karşısında boyun eğmeyecek, direnişe devam edecektir. Allah da bu milletin başarıya ulaşmasını sağlayacaktır. İran hiçbir zaman başka bir ülkeye saldırıda bulunmayacaktır, ama halkımız da aynı zamanda tüm varlıklarını ülkeyi savunmak için kullanacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Ruhani, Ulusal Şehit Günü Kongresinde, sembolik olarak bazı şehit ve gazi ailelerini takdir etti.
0010/009

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.