Ruhani: Dünya Ä°ran’ın halkların hukukunu çok iyi savunduÄŸunu itiraf etti

  • 29 Eylül 2016
  • 1.050 kez görüntülendi.
Ruhani: Dünya Ä°ran’ın halkların hukukunu çok iyi savunduÄŸunu itiraf etti

Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, dünya ülkelerinin, Ä°ran’ın bu zamana kadar milletlerin haklarını çok iyi savunduÄŸunu itiraf ettiklerini söyledi.

Ruhani, dün  Tahran’ın batısında yer alan Kazvin kentinde alimler, gaziler ve kentin ileri gelenleriyle görüşmesinde yaptığı konuÅŸmada,  dünya genelinde Ä°ran milleti ve devletine olan  çok iyi bir güvenin olduÄŸunu  belirterek; Ä°ran’ın her zaman dünya mazlumlarının sesini duyurmasını insani bir görev olarak  kabul ettiÄŸini ve bu doÄŸrultuda Suriye, Filistin, Lübnan, Bahreyn ve Yemen’de mazlumların sesine kulak verdiÄŸini söyledi.

Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Ruhani, konuÅŸmasının devamında Ä°ran’ın  bazı ülkelerin tarihi geçmiÅŸleri sebebiyle, onların taahhütlerini yerine getirme konusuna şüpheyle baktığını ve  ihtiyat ettiÄŸini ama anlaÅŸmayı imzaladıktan sonra Ä°ran’ın kendisinin taahhütlerine baÄŸlı kaldığını ve onu bozmadığını ve bozmayacağını da söyledi.

Dünyanın, Ä°ran milletinin taahhütlerine baÄŸlı kaldığını itiraf ettiÄŸini belirten Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Ruhani, karşı tarafın hata etmemesi halinde Ä°slami Ä°ran’ın da taahhütlerine baÄŸlı kalmaya devam edeceÄŸini söyledi.

Ruhani, Amerika’nın nükleer anlaÅŸma konusundaki taahhütlerine baÄŸlı kalmama konusundaki tutumunu eleÅŸtirirken, Avrupa ülkelerinin  çoÄŸu liderlerinin  İran’la meselenin nükleer anlaÅŸmadan sonra  hallolduÄŸunu itiraf ettiklerini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı eyaletlerde  düzenlediği bakanlar kurulu oturumu doğrultusunda dün  Kazvin eyaletine gitmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.