Ruhani: Eğitim, sürdürülebilir kalkınmanın kilididir

  • 26 Aralık 2015
  • 962 kez görüntülendi.
Ruhani: Eğitim, sürdürülebilir kalkınmanın kilididir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, eğitimin sürdürülebilir kalkınmanın kilidi olduğunu belirtip, çocuk eğitiminin sorumlu insan gücünün terbiyesinde en etkin unsur olduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün ülkenin doğusunda yer alan Güney Horasan eyaletinin merkez kenti Bircend’de düzenlenen “ilk okul eğitim ve Gulamhüseyin Şukuhi’yi takdir etme” konulu ulusal çalıştaya gönderdiği mesajında, bilimsel alanda ilerlemenin İran’da eğitim ve öğretim biliminin gelişmesi ve insan sermayelerinin eğitiimi alanında rol ifa eden Şukuhi gibi hocaların çaba ve gayretlerinin ürünü olduğunu belirtti.

Ruhani, mesajında, ilk okulun eğitimde en esas ve önemli dönem olduğunu belirterek, hiçbir eğitim döneminin bunca önemli olmadığının cüretle söylenebileceğini, zira, bireyin düşünsel ve toplumsal kimliğinin temel yapısının bu dönemde geliştiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşanı Ruhani, İmam Hazret-i Ali -as-nin “çocuğa eğitim, taşa nakış işlemek gibidir” meşhur cümlesinin onun önemini gösterdiğini ifade etti.

“İran’ın eğitim ve öğretimin babası” olarak bilinen Gulamhüseyin Şukuhi, İslam İnkılabı Zaferi’nden sonra kurulan geçici hükümette görev alan ilk Eğitim Bakanı sayılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.