Ruhani: Fahrizade suikasti, düşmanların hezimetlerinin işaretidir

  • 28 Kasım 2020
  • 1.550 kez görüntülendi.
Ruhani: Fahrizade suikasti, düşmanların hezimetlerinin işaretidir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın nükleer bilimcilerinden Muhsin Fahrizade’ye düzenlenen terör saldırısı ve korkakça suikast, İran milletinin yeminli düşmanlarının acizliğinin işareti olduğunu belirtti.

Cumartesi günü nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’nin şehadeti dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle dedi:

Bugün bir kez daha küresel istikbarın eli, gaspçı siyonist rejimin iş birliği ile bu toprakların cesur ve seçkin evlatlarından birinin kanına bulaştı ve İran milletinin yılmaz bir bilgini kaybetme üzüntüsüne sebebiyet verdi.

Ruhani şöyle devam etti:

Kuşkusuz bu sinsi terör saldırısı İran milletinin yeminli düşmanlarının bu büyük milletin bilimsel ilerlemeleri ve onurları karşısında içine düştükleri acizliği ve bölgede ve dünyanın diğer siyaset meydanlarında art arda yenilgilerinin ürünü ve diğer insanlık dışı uygulamaları gibi onların kin ve düşmanlığının derinliğini yansıtmaktadır.

Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle ekledi:

Ancak İran milletinin alçak düşmanları bilmelidir ki şehadet İslami İran’ın gençlerini ve bilginlerini bilim alanında ivmeli hareketlerini ve onur zirvelerini fethetmelerini engellemediği gibi, bu değerli şehidin yoluna devam etmekte daha kararlı kılacak ve şehitlerimizin kanı ebedileşecektir.

Silahlı teröristler 27 Kasım Cuma günü akşam saatlerinde Savunma Bakanlığı Araştırma ve Yenilikçilik Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade’yi taşıyan araca saldırarak bu seçkin bilim adamını şehit etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.