Ruhani: Filistinlilerin haklarının teslimi bölgenin ilk meselesi olmalı

  • 13 Aralık 2016
  • 1.031 kez görüntülendi.
Ruhani: Filistinlilerin haklarının teslimi bölgenin ilk meselesi olmalı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Filistin konusunun tüm Müslümanlar için bir ülküye dönüştüğünü ve Kudüs’ün kurtarılması ve Filistin milletinin haklarının tesliminin bölgede ilk konu olması gerektiğini söyledi.

Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Ramazan Abdullah ile Tahran’da görüşen Ruhani, ‘’Komplolar ve zorlukların bizi Filistin ülküsü yolunda hareket etmekten alıkoymasına izin vermemeliyiz. Günümüzde İslami Cihat ve diğer direniş guruplarının bu yolda büyük sorumlulukları vardır’’ dedi.

Dünya kamuoyunda İsrail’in hiçbir zaman barış peşinde olmadığına yönelik bir görüş hakim olduğunu ifade eden Ruhani, bunun kullanılmasını ve Filistinlilerin, Siyonistler karşısında Cihat ile direnişten başka yolu olmadığını göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Büyük güçlerin ilk baştan askeri, siyasi ve ekonomik olarak Siyonist rejimi desteklediklerini ifade eden Ruhani, ‘’Avrupa ve Amerika kamuoyunu Siyonist rejimin onlara iyi bir dayanak olmadığı yönünde aydınlatmalıyız. Siyonist rejim son 20 yılda bölgenin güvenlik meselelerini su istimal etmiştir. Bölgede Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Lübnan, Mısır, Libiya’daki şartlar teröristlerin kullanılması için uygun zemin hazırlamıştır ve bu da İslam ülkelerinin kendi güvenlik sorunları ile meşgul olmaları ve Filistin meselesi ile meşgul olmamalarını sağlamıştır’’ dedi.

Siyonist rejimin Lübnan 33 günlük ve Gazze 22 günlük savaşlarda tüm askeri gücüyle savaştığını fakat hezimeti uğradığını ifade eden Ruhani, ‘’Gazze ve Lübnan’daki direniş, Siyonistler ve onların Avrupa ve Amerika’daki destekçilerini işgal rejiminin yenilmez olduğu hikayesi karşısında ciddi şüpheye düşürmektedir. Filistinli yeni nesiller, dayanışma ve direnişten başka yolu olmadığını algılamaktadır ve Kudüs’ün kurtarılması ve Filistin milletinin haklarının teslimi önümüzdeki zor yollardır ve bunların nihai zafere kadar devam edilmesi gerekir’’ diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyetinin devrimin başlangıcından Filistin ülküsüne bağlı olduğunu vurgulayan Ruhani, bölge halklarının teröristler karşısındaki zaferlerine işaretle, direniş, birlik ve isar ile nihai zaferin kazanılacağını ve Filistin konusundan sapmak için yapılan komploların hezimete uğrayacağını söyledi.

Abdullah da İran’ın Filistin halkına verdiği desteklere teşekkür ederek, ‘’Maalesef günümüzde bazı bölge ülkeleri Siyonist rejimi tanımak için bölgede çatışmak çıkarmak ve kamuoyunu Filistin konusunda saptırmak istiyorlar. İran’ın destekleri olmasaydı bir bugün Filistinlilerin tutumu ve sözlerini dünya kamuoyuna ulaştıramazdık’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.