Ruhani, Gürcistan Meclis Başkanı İle Görüştü…

  • 26 Ocak 2015
  • 870 kez görüntülendi.
Ruhani, Gürcistan Meclis Başkanı İle Görüştü…

Gürcistan Meclis Başkanı ile görüşen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, komşu ülkeler arasındaki gerginliğin bölge istikrarına zarar verdiğine işaret ederek, barış ve istikrarın sağlanma yolunun, başkalarının coğrafik sınırlarına saygı göstermek ve ortaya çıkan sorunları da müzakere yoluyla çözümlemek olduğunu belirtti.

Görüşmede Ruhani “İran, iki ülke arasında daha yakın ilişkilerin olmasını istiyor ve bu ziyaret de Tiflis-Tahran ilişkilerinde bir dönüm noktası olabilir.” dedi.
İran ve Gürcistan arasındaki ortak kültürel ve tarihî ilişkilere de değinen Ruhani şöyle konuştu: “Tahran ve Tiflis arasındaki ilişkilerin ve işbirliğin ivme kazanması için iki ülke arasındaki mevcut tüm kapasiteler kullanılmalı.”
Farklı dinler, kültürler ve düşünceler arasında yakın ve sıcak ilişkilerin olması gerektiğine işaret eden Ruhani, tüm ilahî dinlere saygı duyulması gerektiğine inandığını belirtti.
Ruhani “Herkes birbirinin kültürüne saygı duymalı. Herkes el ele vererek bölgedeki radikalizm ve terörizmle mücadele etmeli.” dedi.
İran ve Gürcistan parlamentoları arasındaki yakın iş birliğin, ilişkilerin gelişmesinde çok etkili olduğuna işaret eden Ruhani “Hükûmet, iki ülke parlamentoları arasındaki yakın ilişkileri destekliyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.