Ruhani: Halkın General Süleymani’nin cenazesine yüksek katılımı Amerika’nın komplosunu suya düşürdü

  • 22 Ocak 2020
  • 826 kez görüntülendi.
Ruhani: Halkın General Süleymani’nin cenazesine yüksek katılımı Amerika’nın komplosunu suya düşürdü

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın General Süleymani’nin cenaze törenine yüksek katılımının Amerika’nın İran ve Irak’ta ihtilaf yaratma peşinde olan komplosunu suya düşürdüğünü söyledi.

Kültürel Devrim Yüksek Konseyinde konuşan Ruhani, halkın hem Irak hem de İran’da cenaze törenine yüksek katılımın Amerika’nın müttefiklerini bile yanına çekmesine engel olduğunu ifade ederek, bazı Avrupa ülke liderlerinin de telefon görüşmelerinde bu konudan üzüntü duyduklarını ve Amerika’nın uyguladığı terörün bölge için tehlikeli olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

Bu teröre, dünya kamuoyu, toplumun önde gelenleri ve İslam dünyası özellikle İran komşularının çok iyi tepki verdiğini ifade eden Ruhani, bu terörle birlikte direniş çizgisinin daha da güçlendiğini söyledi.

Bilindiği gibi İran devrim muhafızları ordusu Kudüs Gücü komutanı general Süleymani, Iraklı makamlarının resmi daveti üzerine gittiği Irak’ta başkent Bağdat havalimanı yakınlarında 3 ocak tarihinde Irak Haşdi Şabi kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el’Mühendis ve 8 arkadaşıyla beraber Amerikan terör güçlerinin saldırısında şehit olmuştu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.