Ruhani: ”Halkın güveni, İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin asıl sermayesidir”

  • 08 Mart 2016
  • 1.196 kez görüntülendi.
Ruhani: ”Halkın güveni, İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin asıl sermayesidir”
İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın itimadı ve geleceğe olan ümidinin, İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin asıl sermayesi olduğunu söyledi.

Ruhani, dün Yezd eyaletine yaptığı ziyarette bu eyaletin kalkınmasıyla ilgili yapılan oturumda, hükümetin İran’ın dünyada her alanda konumunun yükselmesi için kalkınma ve ilerleme yolunda çaba göstermede kararlı olduğunu belirterek, halkın kendilerine olan güveninden bu amaçla yararlanacaklarını söyledi.

Ruhani, ekonominin asıl sorumluluğun halkın ve bu alandaki insanların elinde olması gerektiğini belirterek, İran İslam cumhuriyetinin bu doğrultuda ülkede iç üretiminin artması için dünya ile teamülünü sürdüreceğini ve bu alanda doğru adımlar atmaya devam edeceğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı, yaptırımların kaldırılmasının çok zor bir iş olduğunu ama yaptırımdan çıkarı olan ülkelerin yaptırımların kaldırılmasına karşı olduklarını ama İran hükümetinin İran halkının yardımı ve İslam inkılabı rehberinin yol göstericiliği sayesinde bu zor aşamayı başarıyla geçtiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, Yezd eyaletinde alimler, gaziler ve eyaletin önde gelenleriyle görüşmesinde de, İran’ın bugün izzet ve bağımsızlığını, şehitler, gaziler ve serbest kalan esirlere borçlu olduğunu belirterek, İran müzakere heyetininin İran halkının haklarını nükleer müzakerelerde savunmasının bugün İran’ın kalkınma ve ilerleme ortamının sağlanmasına vesile olduğunu söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran’da seçimlere de temasla, ‘Eğer İran İslam Cumhuriyetinde seçimler olmasaydı İslam Cumhuriyeti nizamı garanti edilemezdi ve halkın ümidinin de devamlılığı kalmazdı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.