Ruhani: Hükümetin çabası, İran korkusunu, İran övgüsüne dönüştürmekti

  • 20 Şubat 2016
  • 893 kez görüntülendi.
Ruhani: Hükümetin çabası, İran korkusunu, İran övgüsüne dönüştürmekti
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hükümetin çabasının İran korkusunu, İran övgüsüne dönüştürmek ve İran halkının gerçek simasını dünyaya göstermek olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da katıldığı “İşçiler, İran Ekonomisinin Geleceği” konulu toplantıda, 11. hükümetin iktidara gelmesinden beri, haksız yaptırımları kaldırarak, İran ürünlerini dünyaya ihraç etmeye çalıştığını ifade etti.

Ruhani, hükümetin ucuz, ancak rekabetçi mal üretimi ve gençler için iş fırsatı oluşturma çabalarına işaretle, bugün tehditlerin fırsata dönüştüğünü ve bir zamanlar İran’dan uzaklaşan ülkelerin bugün İran’a yatırım için diğer ülkelerle yarıştığını kaydetti.

İran Yürütme Eski Başkanı, İran ürünlerinin yeni pazarlara açılması ve ekonominin canlanmasına vurgu yaptığı konuşmada, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın uygulanmasını, ekonominin canlanması ve halk birliğinin pekiştirilmesi adına bir fırsat olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı 26 Şubat’ta İran’da yapılacak İslami Şura ve Bilgeler Meclisi seçimlerine de dikkat çekerek, İran halkını coşuklu bir biçimde sandığa gitmeye çağırdı, küresel güçler ve bölge ülkeleri başta olmak üzere herkesin bu seçimlere göz diktiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.