Ruhani: İmam Hüseyin (a.s.), Kerbela ve Aşura tarihini örnek alan bir ulus, hiçbir zaman zulüm karşısında boyun eğmeyecek, teslim olmayacak ve direnişe devam edecektir

  • 09 Mart 2015
  • 874 kez görüntülendi.
Ruhani: İmam Hüseyin (a.s.), Kerbela ve Aşura tarihini örnek alan bir ulus, hiçbir zaman zulüm karşısında boyun eğmeyecek, teslim olmayacak ve direnişe devam edecektir

2. Ulusal Şehit Günü Kongresi’nde konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kerbela’nın İslam Devrimi için Kutsal Savunma döneminde aldığı en büyük örneği olduğunu belirterek, “Aşure olayı, bugün ve yarınımız için bize örnek olacaktır ve İmam Hüseyin (a.s.), Kerbela ve Aşura tarihini örnek alan bir ulus, hiçbir zaman zulüm karşısında boyun eğmeyecek, teslim olmayacak ve direnişe devam edecektir. Allah da bu milletin başarıya ulaşmasını sağlayacaktır. İran hiçbir zaman başka bir ülkeye saldırıda bulunmayacaktır, ama halkımız da aynı zamanda tüm varlıklarını ülkeyi savunmak için kullanacaklardır” dedi.

Ruhani konuşmasının devamında, “İran her zaman mazlumca ve ahlaki değerler çerçevesinde savaşmıştır. Kutsal Savunma döneminde savaşçılarımız, savaş meydanında İslami ahlakın sembolleri olmuşlardır. Kutsal Savunma dönemindeki mazlumluğumuz ve haklılığımız, halkın tüm kesimlerinin savaşa katılmasına neden olmuştur. Savaş döneminde insanlar, hangi cephedensin? sağcı mısın solcu musun? müslüman mısın hıristiyan mısın? şii misin sünni misin? gibi sorular sormadan, sadece ülkelerini korumak amacı ile savaşa katılmışlardı” dedi.

Nükleer müzakereler konusuna da değinen Ruhani, “Dünya güçleri karşısında gerçekleştirdiğimiz müzakereler, ulusal bir gurur kaynağıdır. İranlı askerler, savaş döneminde düşmanlar ile savaş meydanında karşı karşıya geldiler ve İranlı diplomasi askerleri de bugün İran’ın çıkarları için çaba gösteriyorlar. Bu da bir nevi cihattır. Cihat sadece kılıç ile olmaz, dil ile cihat yapılabilir. Kalem ile de cihat yapılabilir. Helal bir ekmek peşinde koşan insan da cihat yapmış sayılır. Ülkenin bağımsızlığı, değerleri, amaçları ve ulusal çıklarlarının ele alındığı konularda, siyasi ve partiler arasındaki konuların araya girmemesi gerekmektedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.