Ruhani: İnsanların yaşam ve güvenliğinin korunması, İslam ümmeti ve izzetinin savunulması tüm Müslümanların görevidir

  • 24 Nisan 2015
  • 876 kez görüntülendi.
Ruhani: İnsanların yaşam ve güvenliğinin korunması, İslam ümmeti ve izzetinin savunulması tüm Müslümanların görevidir

İslami İran cumhurbaşkanı, insanların yaşam ve güvenliğinin korunması, İslam ümmeti ve izzetinin savunulması, ve gelişmenin, tüm dünyada Müslümanların görevi olduğunu söyledi.
İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün akşam Endonezya’nın başkenti Cakarta’da alimler, üniversiteliler ve elitlere hitaben yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların, İslam’a en büyük darbeyi indiren terörist gruplara karşı sessizliğini bozmaları ve söz birliği ile şiddet, radikalizm ve teröre karşı olduklarını haykırmaları gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlık enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Ruhani, Müslümanların en büyük görevi olan İslam dünyasında vahdete önemle vurgu yaparak, İslam’ın itidal, mantık ve akılcılık dini olduğunu, tüm Müslümanların ise İslam’ın gerçeklerini dünyaya açıklamakla görevli olduklarını ifade etti.
İslami İran cumhurbaşkanı günümüzde en önemli konun İslam’ın korunması olduğuna işaretle, günümüzde İslam dünyasında düşmanlar, bilinçsizler ve gaflette olanların temel ilkeleri unuttuklarını, bu yüzden de İslam dünyasında tefrikaya sebep olduklarını söyledi.
Dr. Hasan Ruhani, Müslümanların, İslam dünyası ve Müslümanların izzetinin korunmakla görevli olduklarına işaretle, “Günümüzde İslam dünyasında bazı gruplar, Müslümanların izzetini ayaklar altına almış ve cihad ile din adı ile İslam peygamberinin –saa- çehresine kılıç çekerek, dünyada Müslümanların izzetini zedelemekte; bu yüzden bu konuda tüm Müslümanlar sorumluluk taşımalıdırlar” dedi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.