Ruhani: İran halkı güzel haberler duymaya hazır olmalı

  • 12 Ocak 2016
  • 799 kez görüntülendi.
Ruhani: İran halkı güzel haberler duymaya hazır olmalı

Güney Pars Doğalgaz Sahası 15. Ve 16. Fazlarının açılışında yaptığı konuşmada, bazılarının resesyondan bahsetmemeleri gerektiğini söyleyerek, “Hükümet şuan yaptırımlar altında ülkeyi idare ediyor. Biz ülkeyi 147 dolarlık petrolle değil, 30 dolarlık petrol ile yönetiyoruz” diye belirtti.

İran halkının direnişi ve İmam Hamanei’nin rehberliğiyle çok çetin bir yol katettiklerini kaydeden Ruhani, “KOEP’nin uygulanmasından ve yaptırımların kalkmasının ardından İran halkının yaptıkları büyük işi anlatacağım. Böylece halkımız nasıl bir başarıya imza attıklarına tanık olacak” diye açıkladı.

Bütün zor koşullara rağmen İran’ın ekonomik büyümesinin olumlu geçeceğini bildiren Ruhani, “Buradan halkımıza gelecek yıl yaptırımların kalkması ve gençlerimizin gayretiyle ekonomik ilerleme yılı olacağının sözünü veriyorum” diye konuştu.

2016 yılında Güney Pars Gaz Sahasının bütün fazlarının tamamlanacağını dile getiren Ruhani, hükümetin bunu başaracağının altını çizdi. Bundan böyle güzel haberler geleceğini belirten Ruhani, birkaç gün sonra zalimce uygulaan yaptırımların kalkacağını ve kuraklığın da son bulabileceğini ifade etti.

Hükümetin halka siyasi açılım yapacağı hususunda verdiği söze de işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, “Biz ülkeyi adım adım ekonomik istiklale doğru götürüyor ve gençlerin yeteneğiyle refaha ulaşmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yalnızca petrol ve doğalgaz endüstrisinde değil dış politikada bile teknolojiye ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Ruhani, “Dünya ile konuşma mantığı çerçevesinde sanat ve teknolojiye de ihtiyacımız vardır. Bilim sadede sanayi ile ilgili değil. Biz siyasi meselelerde de bilim ve teknolojiyi uygulamalıyız” diye konuştu.

Günümüzde hava kirliliğinin global bir sorun haline geldiğini söyleyen Ruhani, “Tahran’da geçen iki haftada hava kirli olduğu için hükümetimiz aleyhine eleştiri üstüne eleştiri yağdırıldı, oysa Çin, Hindistan ve Avrupa ülkelerine hava kirliliği hakkında birşey söylenmedi. Hava kirliliğini ortadan kaldırmak için zaman gerek” açıklamasını yaptı.

Yaptırımların kalkmasının ardından ülke büyük bir gelişme ve ilerleme kaydedeceğini de dile getiren Cumhurbaşkanı Ruhani, “Sektörel açısından baktığımızda gelişecek sektörlerin başında petrol ve petrokimya alanı geliyor” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.