Ruhani: İran İslam Cumhuriyetinin siyaseti dünya ile yapıcı teamül esasına dayanmakta

  • 01 Mayıs 2015
  • 766 kez görüntülendi.
Ruhani: İran İslam Cumhuriyetinin siyaseti dünya ile yapıcı teamül esasına dayanmakta

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti siyasetinin dünya ile teamül eksenine dayalı olduÄŸunu bildiren CumhurbaÅŸkanı, kapıları kapanan her ülkenin artık rekabet gücü olamayacağını, bunun için de yapıcı teamülün Ä°ran’ın yararına olduÄŸu kadar bölge ve dünya ülkelerinin de yararına olacağını bildirdi.

Dün Fars eyaleti kalkınma ve yatırımcılar toplantısında konuÅŸan Ruhani, Ä°ran ile 5+1 grubu arasında saÄŸlanan anlaÅŸmaya temasla, Ä°ran’ın tüm dünya ile güçlü bir diplomasi sürdürmeye gücü, yeteneÄŸi ve mantığının olduÄŸunu ispatladığını, Lozan ve Cenevre’de iki adımın atılması ardından bugün de New York’ta  anlaÅŸma metninin yazılımına baÅŸlandığını söyledi.

Ä°ran’ın sorunları çözme konusunda 5+1 grubu ülkelerinden ileride olduÄŸunu belirten Ä°slami Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, görüşme taraflarının dilde söyledikleri gibi amelde de ciddi olmaları ve kendi iç sorunlarına galebe çalmaları durumunda sorunların çok daha kolay çözümlenebileceÄŸini bildirdi.

Ruhani konuÅŸmasının bir baÅŸka bölümünde ise Ä°ran’ın bugün bir çok komÅŸusu ile iliÅŸkilerinin geliÅŸmekte olduÄŸunu hatırlatarak, bir iki bölge yönetiminin siyasetlerinden hayretini dile getirerek, bu ülkelerin niçin her geçen gün kendi sorunlarını artırmalarından hayrette olduÄŸunu ve nasıl bir amaç peÅŸinde olduklarını ise bilmediklerini söyledi.

Hasan Ruhani, yabancı askeri müsteşarların yardımıyla fakir bir ülkenin bombalanmasının, askeri tecrübeden yoksun bir ülke için ne gibi sonuçlar getirebileceğini sordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.