Ruhani: İran İslam inkılabı, Kuran ile aşina olma ve yakınlaşmanın sonucudur

  • 11 Haziran 2017
  • 1.347 kez görüntülendi.
Ruhani: İran İslam inkılabı, Kuran ile aşina olma ve yakınlaşmanın sonucudur

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kuranı Kerim hizmetçilerinin takdir edildiği merasimde yaptığı konuşmada, İran İslam inkılabını, Kuran-i Kerim’le yakınlaşma ve aşina olmanın bir neticesi olarak nitelerken, İslam inkılabının Kurani mektebinde eğitilen ehlibeyti takip etme üzerine kurulduğunu söyledi.

Ruhani, dün gece düzenlenen sözkonusu merasimde, Kuran-i Kerim’i, hidayet kitabı ve Ehli Beyt’in hayırlar vesilesi olduğunu belirterek, ‘’bu iki kıymetli değer olan Kuran ve Peygamberin hanedanı ilahi iki mucize ve Müslümanların iftihar kaynağıdır’’ dedi.

Cumuhrabaşkanı Hasan Ruhani, Kuran-i Kerimin Peygamberin mucizesi olduğunu ve Ehli Beyti de Kuran’ın ve mektebin eğitiminin mucizeleri sayarak, ‘’Eğer Kuran’ın eserlerini görmek istiyorsak bunları Peygamberin ve Ehli Beytin kelamı, ahlakı ve davranışında görebiliriz’’ dedi.

Ruhani, İmam Hasan Mücteba’nın (S) (Ehlibeytin ikinci imamı) veladetinin yıldönümünü de tebrik ederek,  bugün İslam inkılabının bereketi sayesinde, İranlı Kuran-i Kerim karilerinin  uluslararası arenada parladıklarını ve bunun İran İslam Cumhuriyeti için iftihar  kaynağı olduğunu söyledi.

Sözkonusu merasimde, Kuran-i Kerim alanında hizmet gösterenlere değişik hediyeler ve takdirnameler sunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.