Ruhani: İran, terörizmle mücadelede ve güvenlikte sancaktardır

  • 23 Aralık 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Ruhani: İran, terörizmle mücadelede ve güvenlikte sancaktardır
İslami İran Cumhurbaşkanı, İran’ın terörizmle mücadele ve güvenlik alanda sancaktar konumda bulunduğunu bildirdi.

İRİB haber Ajansının bildirdiğine göre dün istihbarat bakanlığı müdürleri, danışmanları ve çalışanlarına hitaben konuşan İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede var olan güvenlik, huzur, istikrar ve dayanışmanın, İstihbarat bakanlığı çalışanlarının ciddiyet ve çabalarının bir ürünü olduğunu bildirerek, İslam İnkılabı ülküleri istikametinde hareket etme ve vahdetin korunması zaruretini dile getirdi.

“Bugün dünya’da İran İslam Cumhuriyetinin sahip olduğu güvenlik ve istikrardan ötürü onur duyuyoruz ve başka ülkelerin lideri de bu konuyu itiraf etmektedir” diyen cumhurbaşkanı Ruhani, bir zamanlar batılı ülkelerin bir çoğu, düşmanlar ve münafıkların İran’ı bölgenin en güvensiz ülkesi haline getirmek için kolları sıvadıklarını, ama bugün İran’ın güvenliğin bayraktarı olduğunu ve terörizmle mücadelede en ön safta yer aldığını ve söz konusu ülkelerden bir çoğunun bile bugün İran’a ihtiyaç eli uzattıklarını söyledi.

10. Dönem Meclis seçimleri ile 5. dönem rehberlik Fakihler Meclisi seçimlerine yaklaşıldığını da belirten cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın, halkının özgür, hür bir seçime katıldığı, çok yönlü gerçek bir rekabet içinde olduğu bir ülke olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.