Ruhani: İran ve Hindistan ilişkilerinin gelişmesi bölgenin güvenliği ve sebatının yararınadır

  • 17 Şubat 2018
  • 943 kez görüntülendi.
Ruhani: İran ve Hindistan ilişkilerinin gelişmesi bölgenin güvenliği ve sebatının yararınadır

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Asya’nın önemli iki ülkesi olan İran ve Hindistan ilişkilerinin gelişmesi ve derinleşmesinin, iki ülkenin yararına olmasının ötesinde bölgenin güvenliği ve sebatı lehine olduğunu söyledi.

Ruhani, dün gece Yeni Delhi havaalanında  muhabirlere yaptığı açıklamada, ”Yeni Delhi’de  Hindistan cumhurbaşkanı ve başbakanı ile  tarım, yeni teknolojiler, bankacılık ve ulaştırma gibi bir çok alanlarda önemli görüşmeler yapacağını ve ikili ilişkilerin geliştirilmesinde önemli adımların atılacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı, Hindistan yetkilileriyle uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında da görüş alış verişinde bulunacağını söyledi.

Ruhani, Hindistan’ın Haydarabad kentinde de, müslüman halkla ve alimler ile kentin tanınmış kişileri ve de Haydarabad’da yaşayan İranlılarla çok iyi görüşmelerinin olduğunu hatırlatarak, Haydarabad’da medeniyetle ilgili çok fazla eserlerin mevcut olduğunu ve bunların da İran ve Hindistanlıların medeniyetlerinin nasıl birbirine bağlı olduğunu gösterdiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin Hindistan ziyaretinde ticari ve iktisadi alanlarda 15 anlaşma imzalaması bekleniyor. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.