Ruhani: İran ve Pakistan ticari ilişkileri 5 milyar dolara yükselmeli

  • 26 Mart 2016
  • 852 kez görüntülendi.
Ruhani: İran ve Pakistan ticari ilişkileri 5 milyar dolara yükselmeli
İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ve Pakistan arasında yıllık ticaret hacminin 5 milyar dolara yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Pakistan’ın baÅŸkenti Ä°slamabad’da Ä°ran ve Pakistan üst düzey heyetlerin oturumunda konuÅŸan Ruhani, Pakistan’ın dost, kardeÅŸ ve derin kültürel ortaklıkların olduÄŸu komÅŸu bir ülke olarak nitelerken, Ä°ran’ın Pakistan’la bütün alanlarda iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmeye sıcak baktığını söyledi.

Ruhani, İran ve Pakistan ilişkilerinin geliştirilmesi için iki ülke özel sektörü ilişkilerinin kolaylaştırılması ve güçlendirilmesi gerektiğini belirtirken, iki ülke arasında yıllık ticaret hacminin en az 5 milyar dolara yükseltilmesi için sınır pazarlarının güçlendirilmesi, iki ülkenin limanlarının irtibat yollarının bağlanması gibi önemli adımların atılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Pakistan baÅŸbakanı Nevaz Åžerif de, Ä°ran ve Pakistan ekonomilerini birbirinin tamamlayıcısı olarak nitelerken, Ä°ran’la her alanda iliÅŸkileri geliÅŸtirme kararlılığında olduklarını söyledi.

Nevaz Åžerif, iki ülke arasında yıllık ticari ve iktisadi hacmin 5 milyar dolara yükseltilmesinin Pakistan hükümetinin isteÄŸi olduÄŸunu belirterek, bu hedefin gerçekleÅŸmesi için Pakistan’ın 5 yıllık stratejik programının olduÄŸunu söyledi.

Pakistan baÅŸbakanı, açıklamasında ayrıca Ä°ran doÄŸalgazını Pakistan’a taşıyacak olan doÄŸalgaz boru hattı projesinin tamamlanması ve iki ülke limanları (Çabehar ve Gevader) arasında iÅŸbirliÄŸinin güçlendirilmesi gerektiÄŸinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.