Ruhani: İran’ın başka ülkelerle ticareti Amerikalıları ilgilendirmez

  • 27 Mayıs 2020
  • 7.389 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın başka ülkelerle ticareti Amerikalıları ilgilendirmez

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile bir dost ülke arasında petrol ürünleri taşıma konusundaki ticaretin Amerikalıları ilgilendirmediğini kaydetti.

Bugün düzenlenen bakanlar kurulunda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ruhani, İran’ın yaptırımlar ile koronavirüs salgını ile yüz yüze olduğunu belirterek, “Amerikalılar İran’ın Venezuela ile normal petrol ticaretine müdahale etmek istiyor. Bu ticaret onları ilgilendirmiyor ve (iddiaları) herhangi bir yasa ile uyuşmuyor” dedi.
Ruhani sözlerine şöyle devam etti:
“Ülkede yürütme, yargı ve yasama organları ile İran Silahlı Kuvvetleri arasında birlik olmasayıdı Karayip Denizi’nde tankerlerimizin başına Cebelitarık’taki olay gelebilirdi. Fakat birlik ve beraberliğimiz bu olayın tekrarlanmasını engelledi”
Milletvekillerine hitap eden Ruhani, “Herhangi bir siyasi düşünce ve akıma bağlı olan vekiller ülkenin bugünkü durumunu çok iyi biliyorlar. Vatandaşların sorunlarını çözmek için hükümetin meclis ile birlikte çalışması ortak görevimizdir. Halkın umudunu gerçekleştirmek üzere hep birlikte çalışmalıyız” ifadesini kullandı.

Venezuela’ya doğru yola çıkan İran’ın “Fortune”, “Forrest”, “Foxon”, “Petonia” ve “Clavel” adlı beş petrol tankerinden şimdiye kadar üçü, Venezuela karasularına giriş yapmış durumda. Önümüzdeki günlerde tüm İran petrol tankerlerinin Venezuela limanlarına ulaşması bekleniyor.

Bu bağlamda, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da desteklerinden ötürü İran’a teşekkür ederek, Karakas ve Tahran’ın barış istediğini ve serbest ticaret yapma hakları bulunduğunu vurguladı.

Maduro, İran ve Venezuela’yı, asla ABD’nin önünde diz çökmeyecek “devrimci insanlar” olarak adlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.