Ruhani: İran’ın Viyana görüşmelerindeki güçlü varlığı, düşmanların azami baskısının yenilgisinin bir işaretidir

  • 21 Nisan 2021
  • 775 kez görüntülendi.
Ruhani: İran’ın Viyana görüşmelerindeki güçlü varlığı, düşmanların azami baskısının yenilgisinin bir işaretidir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Viyana görüşmelerindeki güçlü varlığının anlamının, düşmanların azami baskısının kesin yenilgisinin bir işareti olarak değerlendirdi.

İRNA’ya göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün bir grup siyasi aktivistle bir araya gelerek, bugün düşmanın ekonomik savaşı ve azami baskısının İran halkının direnişiyle başarısızlığa uğradığını vurgulayarak, “Bugün Viyana görüşmelerinde her zamankinden daha güçlü müzakere ediyoruz” dedi.

Ruhani, İran’ın Viyana görüşmelerindeki güçlü varlığının anlamının, düşmanların azami baskısının kesin bir yenilgisi olduğunu belirterek, “Görüşmeler % 60-70 oranında ilerledi ve Amerikalılar dürüstlük çerçevesinde hareket ederse bize göre kısa sürede sonuç alınacaktır.” dedi.

İran Cumhurbaşkanı, ”müzakerelerde acele etmediğimizi ancak fırsatı değerlendireceğimizi belirtmeliyim ve İslam Devrimi Rehberi’nin belirlediği çerçeveyi tam anlamıyla sürdürdük, bunu müzakerelerde koruduk ve aynı çerçeve içinde hareket ediyoruz.” dedi.

Ruhani, Corona salgınıyla mücadelede yaptırımların neden olduğu sorunlara da işaret ederek sözlerine şöyle devam etti: “Devrik Saddam dönemindeki Irak’la zorunlu savaş sırasında ekonomik savaş sırasında olduğu kadar fazla baskı altında değildik, ancak bugün milletin örnek direnişinin yardımıyla ve İslam İnkılabı Rehberi’nin dirayetiyle ve rehberliğiyle zorlukların üstesinden geldik.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.