Ruhani: Kur’anı Kerim, İslam dünyasının en önemli bağlantı unsuru

  • 02 Ocak 2015
  • 734 kez görüntülendi.
Ruhani: Kur’anı Kerim, İslam dünyasının en önemli bağlantı unsuru

İslami İran cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, İslam dünyasını birbirine bağlayan en önemli unsurun Kur’anı Kerim olduğunu belirtti.
Habere göre cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün akşam (Perşembe) Tahran’da 5. Müslüman üniversite öğrencileri kuran yarışmaları açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kur’anı Kerim’in İslam dünyası ve Müslümanları birbirine bağlayan en önemli unsur olduğuna işaretle, ” Tabi ki namaz, oruç, zekat, hac, cihat, emri bil-maruf ve nehy anel-mükir de Müslümanları birbirine bağlıyor” dedi.
Kur’anı Kerim’den uzaklaşmanın Müslümanlar arasında ilerlemeyi engellediğini belirten cumhurbaşkanı, Müslümanların hidayet, ilerleme, kalkınma, vahdet, kardeşlik, birlik ve özgüven yolunun da Kur’anı Kerim olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Kur’anı Kerim’in insanı düşünmeye sevk ettiğine işaretle, “Bu kitap, dünya halkı ve tarih için rahmet, bereket, ve nur kaynağıdır ve olacaktır” dedi.
Ruhani Müslümanların kurtuluş yolunun, Kur’anı Kerim’e geri dönüş olduğunu ifade ederek, hz. Muhammed –saa- yaşamı ardından Müslümanların hidayetini sağlayanın hiç şüphesiz Allah kitabı, itret ve risalet hanedanı olduğunu söyledi.
Ruhani sözlerinin devamında Kur’anı Kerim’in insana düşünme yolunu açtığını, sadece Müslümanlara has bir şeriat kitabı olmadığını, marifet, hikmet ve yeni dünya bakışı kitabı olduğunu söyledi. Kur’anı Kerim’im Müslümanlara doğru ve İslami insanlık toplumunu çizdiğini ifade eden cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “eğer Müslümanlar Kur’anı Kerim’e dayanarak özgüven, vahdet ve gerçek hüviyetlerine geri dönerlerse, Müslüman ülkelere daha iyi bir gelecek inşa edebilirler” dedi.
5. Müslüman üniversite öğrencileri kuran yarışmaları, 47 ülkeden 70’e yakın katılımcı ile 1-4 ocak tarihleri arasında düzenleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.