Ruhani: Kürdistan Şehitliği’nde Şii ve Sünni şehitlerin toprağa verilmesi, ayrılık çıkarmaya çalışanlar için güzel bir mesajdır

  • 27 Temmuz 2015
  • 1.026 kez görüntülendi.
Ruhani: Kürdistan Şehitliği’nde Şii ve Sünni şehitlerin toprağa verilmesi, ayrılık çıkarmaya çalışanlar için güzel bir mesajdır

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran halkının onur ve kudrettin zirvesindeyken kararname ve barışı kabul eden bir millet olduğunu belirtti.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Senendeç’te Rahmetli İmam Humeyni Kompleks’inde Kürdistanlı bir grup din adımı, gazi, sanatçı ve seçkinle yaptığı görüşmede, sınır bölgesi Kürdistan sakinleriyle buluştuğu için memnuniyetini dile getirerek, milletimizin çaba ve fedakarlıklarının sonuçlarını gördüklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı, Devrimden sonra İran halkının birçok baskı ve zorluklara maruz kalmasına rağmen ecnebilerin komplolarına karşı direndiğini ve her alanda başarıya ulaştıklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Ruhani, Kürdistan Şehitliği’nde Şii ve Sünni şehitlerin toprağa verilmesini Şia ile Ehl-i Sünnet arasında ayrılık çıkarmaya çalışanlar için güzel bir alamet olarak niteledi.
Bölgede yaşanan olaylar ve istikrarsızlıklara işaret eden Ruhani, İran’daki güvenlik ve huzurun Allah’ın kendileri için verdiği büyük bir nimet olduğunu vurguladı.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “hepimiz aynı hedefin peşindeyiz, önümüzdeki doğru yol, Kuran-i Kerim, Allah’ın Vahyi ve Yüce İslam Peygamberi’nin kelamı ve mensupları ve de Ehl-i Beyt –as-dır ki bunu da, Kürdistan’da ve Şafii mensupları arasında gördüm” diye konuştu.
Ruhani, büyük hedeflerinin de olduğu ve o da, İran’ın kalkınması ve ilerlemesi olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.