Ruhani: Libya, Suriye ve Yemen’deki sorunlar, askeri yöntemler ile çözülmez

  • 20 Nisan 2015
  • 876 kez görüntülendi.
Ruhani: Libya, Suriye ve Yemen’deki sorunlar, askeri yöntemler ile çözülmez

MHA’nın haberine göre, bugün yeni Senegal, Tayland ve Cezayir büyükelçilerinin güven mektuplarını alan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cezayir’in yeni Tahran Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede nükleer müzakereler sürecinde İran’a verdiği desteklerden dolayı Cezayir’e teşekkür ederek, “İran ve Cezayir, tüm ülkelerin NPT çerçevesinde barışçıl nükleer teknolojiden yararlanabilme hakkına sahip oldukları ve dünyanın toplu insan öldürme silahlarından arındırılması gerektiği konularında aynı görüşe sahiplerdir” dedi.

Bölgeyi etkisi altına alan terör olayları ve siyasi sorunlara da dikkat çeken Ruhani, “Libya, Suriye ve Yemen’deki sorunlar, askeri yöntemler ile çözülmez ve hepimiz, bu sorunların siyasi yöntemler ile çözülmesine yardım etmeliyiz. Yemen’de suçsuz insanlar öldürülüyor ve ülkenin ekonomik temelleri yok ediliyor. Yaşanan bu koşullarda maalesef bazı ülkelerin bölgeyi kurtarmak ve barışa ulaştırmak yerine, bölge ülkelerini bombalamak için birlik kurduklarını görüyoruz” dedi.

Ruhani açıklamasının devamında ise İran ve Cezayir gibi barış destekçisi ülkelerin, bu alandaki görüşmelerini arttırmaları ve barış yolunda başarıya ulaşmaları temennisinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.