Ruhani: Müzakereci heyetin yeni şekli, İran’ın iradesini gösteriyor…

  • 22 Şubat 2015
  • 731 kez görüntülendi.
Ruhani: Müzakereci heyetin yeni şekli, İran’ın iradesini gösteriyor…

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran nükleer müzakereci heyetine yine isimlerin katılmasına temasla, yeni şeklin, Tahran’ın dünyayla teamül için kararlı ve kesin iradesini yansıttığını belirtti.
Bugün, Direniş Ekonomisi Konferansında konuşan cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelere temasla, müzakereci heyetine teşekkürlerini bildirirken, nükleer müzakerecileri, diplomasinin öncü askerleri olarak niteledi.
Nükleer müzakerelerin İran halkının çıkar ve izzeti çerçevesinde ilerlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bu çerçevede, adım adım ilerlediğimizi görüyorsunuz” ifadesini kullandı.
Valiler, İran’ın bölge ülkelerindeki büyükelçileri ve bölge ülkelerinin Tahran’daki büyükelçiliklerinin katıldığı konferansta, Ruhani, İran halkının nükleer müzakerelere destek verdiğini, hükümetin halkın bu desteği doğrultusunda adım attığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Ruhani, hükümetin gücünün sosyal yatırımda olduğunu ifade ederek, bugüne kadar halkın bütün sahnelerde hazır bulunarak, hükümete destek verdiğini kaydetti, hükümetin elde ettiği başarılarının halkın işbirliği ve İslam İnkılabı Rehberi’nin himayesi altında gerçekleştiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dış siyasete de değinerek, dış siyasette ilk adımın, komşularla iyi ilişkiler kurmak olduğunu belirterek, bunun gerek milli güvenlik ve gerek kültürel açıdan çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Ruhani, cadde, fiber optik, hava hattı, demiryolu ve gemicilikte komşularla işbirliği olmadan bir şey yapılamayacağını kaydetti.
Ruhani, İran halkının komşular dahil ülkelerle, iki milletin lehine olacak münasebetlerden yana olduğunu, İran’ın Irak, Türkiye, Kuzey, Güney ve Doğu’daki bütün ülkelerle karşılıklı çıkara dayalı ilişkiler istediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.