Ruhani Newyork’ta: Tüm taraflar nükleer anlaşma yükümlülüklerine dönmeli

  • 24 Eylül 2019
  • 1.619 kez görüntülendi.
Ruhani Newyork’ta: Tüm taraflar nükleer anlaşma yükümlülüklerine dönmeli

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Newyork’a ulaştı. Cumhurbaşkanı Ruhani, herkesin nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerine dönmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Newyork’ta yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi,, İran’a karşı zalimce yaptırımlar uygulaması ve kışkırtıcı girişimlerinin Fars Körfezi’nde gerilimi arttıran esas sebep olduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, New York’ta  Fars Körfezi ve Batı Asya’ya yönelik her türlü müdahalenin sona ermesiyle ilgili barış mesajını dünya kamuoyuna iletmeyi temenni ettiklerini söyledi.

New York’taki 4 günlük temasları kapsamında dünya liderleri başta olmak üzere birçok kişiyle önemli görüşmeler yapacağını belirten Ruhani, “Bölgemiz çok hassas şartlardan geçiyor. Bölge halkının Fars Körfezi ve Batı Asya’ya yönelik her türlü müdahalenin sona ermesiyle ilgili barış mesajını dünya kamuoyuna iletebilmeyi ümit ediyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, New York’a hareket etmeden önce de yaptığı açıklamada, bölge güvenliği için planını görücüye çıkararak, bu planın Fars Körfezi’nde güvenlik, ekonomi ve diğer konularla ilgili toplu işbirliğini içerdiğini belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.