Ruhani nükleer programın etkin şehitlerle şahsiyetlerin anma töreninde konuştu

  • 08 Şubat 2016
  • 818 kez görüntülendi.
Ruhani nükleer programın etkin şehitlerle şahsiyetlerin anma töreninde konuştu

Tahran, 8 Şubat 2016 – Tahran, 8 Şubat 2016 – Bugün Tahran’da İran nükleer programını yürüten ve bu yolda şehit düşen kişilerle Nükleer Anlaşma’nın başarılı kılınmasında etkili olan şahsiyetler, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin katılımı ile gerçekleşen bir törenle takdir edildi.

 Bugün Tahran’da İran nükleer programını yürüten ve bu yolda şehit düşen kişilerle Nükleer Anlaşma’nın başarılı kılınmasında etkili olan şahsiyetler, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin katılımı ile gerçekleşen bir törenle takdir edildi.

Bugün tahran’da nükleer müzakere heyeti üyeleri ve ilgililerine üstün başarı madalyası verme töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Nükleer Anlaşma’nın müzekere heyeti üyelerinin gece gündüz demeden göstermiş oldukları çaba ve gayretlerle İran halkının direniş, sabır ve metanetinin bir sonucu olduğunu bildirdi.

İran halkının birlik ve dayanışma içinde olduklarını, gönül birlikteliği taşıdıkları tüm devrelerde yegane galip ve muzafferi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bugün İran halkına teşekkür günüdür, zira tüm sahnelerde var olmuş ve kesinlikle büyük güçlerden korkmamış, başını öne eğmemiştir” dedi.

Nükleer müzakereler boyunca İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei’nin yol göstericiliğine değinen Ruhani, İslam İnkılabı Rehberi’nin bu konuda kendi tüm değerli tecrübelerini müzakere heyeti üyelerine sunduğunu ve müzakere heyeti üyelerinin de kendisinin bir sözünün yerde kalmamasına büyük gayret sarf ettiklerini belirtti.

Ruhani’nin konuşmanın ardından Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ve Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan’a üstün başarı madalyası taktı.

Bu törenin başında ise İran nükleer programında çalışırken şehit düşenlerin hizmetlerinden takdir edilerek onların takdir mektubu ailelerine teslim edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.