Ruhani: Petrol piyasasının tespitini destekliyoruz

  • 23 Ekim 2016
  • 994 kez görüntülendi.
Ruhani: Petrol piyasasının tespitini destekliyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın petrol piyasasının tespiti, adaletli fiyat ve üreticileri insaflı kotası için atılacak adımları desteklediğini söyledi.

Venezuella Cumhurbaşkanı Nikolas Madoro ile Tahran’da görüşen Ruhani, OPEC üyesi olan ve olmayan petrol üreten ülkelerin işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Ruhani, Venezuella ve Latin Amerika’nın İran dış politikasındaki önemine işaretle taraflar arasındaki ilişkilerin gelişmekte olduğunu söyledi.

Terörizm konusuna değinen Ruhani, ‘’Terörizm uluslararası bir konudur, herkes bu sorun için mücadele için birleşmeli ve bazı güçlerin terörizmi araç olarak kullanmaları onların zararına olacaktır’’ dedi.

Madoro da ülkesinin Tahran ile tüm alanlarda ilişkilerini geliştirmek istediğini belirterek, petrol üretici ülkelerle istişarelerine değindi ve petrol fiyatlarının tespiti için yeni yöntemler belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Viyana’da yapılacak OPEC’e üye ülkelerin toplantısına değinen Madoro, üretici ülkelerin petrol fiyatının tespiti için işbirliği içinde insafı bir anlaşmaya varmaları gerektiğini ifade etti.

Madoro, iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki anlaşmalara değinerek, ülkesinin bu anlaşmaların tamamını uygulamak istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.