Ruhani: Şii ve Sünni vahdeti İran İslam inkılabının asli temelidir

  • 27 Temmuz 2016
  • 845 kez görüntülendi.
Ruhani: Şii ve Sünni vahdeti İran İslam inkılabının asli temelidir

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Şii ve Sünni vahdetinin İran İslam inkılabı siyasi düşüncesinin asli temelinden olduğunu söyledi.

Ruhani, dün kültür inkılabı yüksek konseyi oturumunda yaptığı açıklamada,  son yıllarda  İslam adına şiddet ve öldürmelerin  gerçekte düşman tarafından tefrika amacıyla ve İslamofobi komplosunun yürürlüğü çerçevesinde olduğunu söyledi.

Ruhani, BM Güvenlik Konseyinin İran-Irak savaşına son veren 598 sayılı bildirisinin kabulü ve Mirsad operasyonunun yıldönümüne işaretle, ‘İmam Humeyni’nin (ra) savaşın bitmesine bir ay kala aldığı cesurca karar ve ateşkesin  İslam inkılabında çok önemli  yerinin olduğunu ve onu o dönemin şartlarında çok iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Ruhani, İran’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen düşman Baas’ın  münafık işbirlikçilerle saldırılarını arttırdığını ama güneyde ve batıda Mirsad operasyonunda İranlı  askerlerin fedakarlıklarının ve düşmanı yedi kez yenilgiye uğratmalarının, düşmana, milli birliği, silahlı güçlerin koordine ve güçlü bir liderlikle karşı karşıya olduğunu gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.