Ruhani silahlı kuvvetlerin geçiş törenine katıldı

  • 22 Eylül 2015
  • 803 kez görüntülendi.
Ruhani silahlı kuvvetlerin geçiş törenine katıldı

İslami İran cumhurbaşkanı, 8 yıllık İran halkının kutsal savunmasını, tarihi ve her kese ibret verici bir olay olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün kutsal savunma haftasının ilk gününde İmam Humeyni’nin mutahhar türbesinin yanında düzenlenen törende, silahlı güçlerin geçit töreni öncesi yaptığı konuşmada, kutsal savunma haftasının her zaman onur verici bir olay olarak mütecavizlerin saldırısı karşısında savunmayı hatırlattığını söyledi.
İran ulusal güvenlik yüksek konseyi başkanı, düşmanların inkılabın ilk döneminde ve onlara göre silahlı güçler ve hükümetin zayıf olduğu bir sırada, yıllarca Kaflarında canlandırdıkları rüyalarını gerçekleştirebileceklerini düşündüklerini, fakat İran halkının İslami inkılap sayesinde her zamankinden daha zinde ve hazırlıklı olarak, savaş ve saldırının dayatmasıyla daha da canlandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı dayatılan savaşta, kimin mütecaviz ve saldırgan olduğunu, hangi ideolojinin başkalarının içişlerine müdahalede bulunduğunu ve kimlerin hatta komşular değil kendi halkına bile acımadığını ispatlandığını belirtti.
İran ulusal güvenlik yüksek konseyi başkanı, İran İslam inkılabı mesajının, tüm komşu halklara bağımsızlık olduğunu, fakat büyük güçlerin kendi piyonlarını saldırıya hazırladıklarını belirterek, böylece büyük halk güçlerini yenilgiye uğratabileceklerini düşündüklerini ifade etti.
Bugün 22 Eylül Salı günü, Irak Baas rejiminin İran İslam cumhuriyetine karşı dayattığı savaşın yıl dönümü ve kutsal savunma haftasının başlangıcıdır

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.